Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Fire dygtige lærlinge er udtaget til DM i Skills

Fra højre Phillip Thierry Laxholt, AARHUS TECH. Virksomhed: Richard Thomsen A/S, Brabrand og Lasse Ellegaard, EUC Vest. Virksomhed: Moldow, Holsted.

Efter to dages koncentreret indsats blev de nye regionsmestre for smede og industriteknikere kåret på AARHUS TECH i sidste uge.

En hård og jævnbyrdig kamp

Eleverne udkæmpede en hård og jævnbyrdig kamp på både kreativitet, design og håndværksmæssig kunnen.

”Det er første gang, jeg er med i en konkurrence, men jeg kan godt lide at blive udfordret, og det var der rig mulighed for med denne opgave, hvor vi selv skulle designe og konstruere en metalstol”, fortæller Phillip Thierry Laxholt, som blev regionsmester hos smedene.

Han forklarer også, at han lagde vægt på et design, som skal være let, pænt at se på, og noget som alle folk har brug for. Og det faldt heldigvis i dommernes smag

I konkurrencen tæller designet 1/3 og den håndværksmæssige kunnen 2/3. Industriteknik lærlingene blev udfordret med sidste års DM Skills opgave. Det betød også et højere opgaveniveau end den opgave, de skal udføre, når de bliver udlært og skal til svendeprøve.

Til højre Jonas Mønster Madsen, AARHUS TECH. Virksomhed: Ålsrode Smede- og Maskinfabrik A/S. (Venstre) Nick Emil Madsen, Syddansk Erhvervsskole. Virksomhed: Tresu A/S, Bjert.

Danmark har brug for dygtige håndværkere

"Alle konkurrencedeltagerne har ydet en meget flot præstation, som viser, at det danske håndværk også i den kommende generation er i gode hænder. Dette mesterskab sætter også fokus på, at Danmark stadigvæk er en industrination, hvor der er brug for dygtige håndværkere", siger Finn Andersen, formand for Dansk Metal i Aarhus, da han overrækker præmierne til regionsvinderne i de to fag.

De talentfulde vindere går videre til DM i Skills 2014, som afholdes til januar i Aalborg. Her skal de dyste mod vinderne fra de andre regionsmesterskaber.

Deltagerne i de to regionale konkurrencer kommer fra Erhvervsskolerne i Herning, Vejle, Odense, Esbjerg, Kolding, Horsens, Sønderborg og Aarhus.
 

25/10/2013

Produceret af Adapt A/S