Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Starten er gået til danmarksmesterskaber for lærlinge

De fire deltagere. Fra venstre er det Rasmus Frøland, Mads Poulsen, Mikkel Andersen og Bertil Schmidt.

Erhvervsskolen NEXT lagde hus til årets første regionale finale for industriteknikere i konkurrencen DM i Skills.

Fire unge lærlinge, to fra NEXT og to fra Roskilde Tekniske Skole, dystede om første- og andenpladserne, som er adgangsbilletten til at komme til den nationale finale i DM i Skills i Herning til januar.

Konkurrencepres kan mærkes

De fire unge, som er mellem 18 og 22 år og cirka halvvejs i deres uddannelse til industritekniker, var Bertil Schmidt og Mads Poulsen fra Roskilde Tekniske Skole samt Rasmus Frøland og Mikkel Andersen fra NEXT. Industriens Uddannelser talte med de fire spændte deltagere, mens de ventede på, at vinderen skulle kåres.

Deltagerne var enige om, at sværhedsgraden af den opgave, de havde fået stillet, var som forventet, men alle fire havde også for alvor oplevet konkurrencepresset og frustrationen, da tiden begyndte at løbe ud.

Mental indstilling vigtig for konkurrencen

Og lige præcis mentaliteten, når man deltager i konkurrencer, er blandt de ting, deltagerne bliver trænet i, fortæller Lars Emil Dollerup Roos, som er coach for Skills-deltagere fra NEXT.

- Vi fokuserer på at gøre dem dygtigere på tre områder: Teori, praksis og mentalitet. Mentaltræningen handler blandt andet om styrke dem i den holdning, de går ind i konkurrencen med, fortæller coachen.

Opbakning fra virksomheden

De fire deltagere har alle oplevet god opbakning fra deres virksomheder.

- Jeg kom på forsiden af vores hjemmeside, da jeg gik videre fra skolemesterskabet til regionsmesterskabet. Og da jeg skulle i gang med træningen til konkurrencen, fik jeg lov at flyve herover, fortæller Mikkel Andersen, som til daglig er i lære hos Østbornholms Kutterservice i Nexø.

Flere af virksomhederne var også med ved kåringen af de to vindere, som går videre til DM i Skills. Og det var en tydelig stolt adm. direktør for Thoka Finmekanik, Frank Heintze, der kunne sige tillykke til sin lærling, Rasmus Frøland, med en flot førsteplads.


Vinderen Rasmus Frøland sammen med adm. direktør for Thoka Finmekanik, Frank Heintze

- De er spændte hjemme på virksomheden efter at høre, hvordan det er gået – kollegerne ved godt, han er dygtig, fortæller Frank Heintze, som også understreger konkurrencens positive indflydelse på faget.

- Mesterskaber højner niveauet, og det er med til at skabe positiv opmærksomhed om det at tage en uddannelse som fx industritekniker, pointerer han.

Vinderen fra regionsmesterskabet på NEXT, Rasmus Frøland, vandt, og dermed er han sikker på at skulle deltage ved DM i Skills 2018 i Herning.

24/08/2017