Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Årsberetning 2017: Industri 4.0, big data og WorldSkills

Industriens fire danske deltagere ved WorldSkills i Abu Dhabi. Fra venstre: Nichlas Rosenkilde Thomsen, karrosseritekniker, Sander Stensgaard Kristensen, personvognsmekaniker, Søren Lykke Døssing, landbrugsmaskinmekaniker og René Kling Hansen, industritekniker

2017 bød på mange spændende aktiviteter for IU.

Blandt de nye aktiviteter er ErhvervPhD-projektet Service Design for Big Data. Projektet begyndte i februar 2017 og handler om, hvordan Industriens Uddannelser kan styrke arbejdet med data.

Industri 4.0, herunder digitalisering og automatisering, er et tema, som IU i en årrække har haft fokus på. Således også i 2017, hvor det dannede ramme for den fælles MI/IF-konference. Dertil har Industriens Fællesudvalg og Metalindustriens Uddannelsesudvalg gennemført analyser, som skal være med til at kortlægge, hvordan kompetencebehovene ændrer sig i takt med øget automatisering og digitalisering i danske virksomheder.

WorldSkills i Abu Dhabi var med til at sikre et folkeligt fokus på industriens erhvervsuddannelser i 2017. Fire unge lærlinge repræsenterede industrien, da WorldSkills løb af stablen i oktober, og var med til at sikre en bronzemedalje og massiv medieomtale på både nationalt, regionalt og lokalt plan.

Læs mere om året der gik i Industriens Uddannelser i årsberetningen for 2017

09/05/2018