Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Emil fejrer ti års jubilæum hos Georg Jensen og er aktuel med udstilling på Koldinghus

Del 1 af 3. I næste uge kan du læse del 2 af optaktshistorierne frem mod ML-Prisen 2018. 

Torsdag den 27. september uddeler Metalindustriens Lærlingeudvalg for 16. år i træk ML-prisen. Prisen går til 25 lærlinge, der har gennemført en metaluddannelse med et særligt godt resultat.

Frem mod uddelingen af ML-Prisen 2018 har Industriens Uddannelser talt med tre tidligere prismodtagere, om hvordan det er gået dem, siden de fik prisen. Hver historie er med til at skabe et samlet billede af, hvor mange veje man kan gå, når man har taget en erhvervsuddannelse i metalindustrien.

Navn: Emil Borregaard
Alder: 31 år
Uddannelse: Korpussølvsmed
Vinderår: 2012

- Der er sket meget, siden jeg fik ML-Prisen i 2012. Jeg har ad flere omgange været på billedhuggerskole i Østrig, og så har jeg stiftet virksomhed for at få mulighed for at lave projekter ved siden af mit daglige arbejde. Jeg arbejder stadig hos Georg Jensen, hvor jeg er udlært. Faktisk har jeg ti års jubilæum hos dem i år. Jeg har også været gennem en optagelsesproces for at komme ind på en skole i Antwerpen hos Alexander Sidorov, som er specialist i stenfatning. Det var hårdt, men det gik godt. Sidste år var der 150 års jubilæum for diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. I den forbindelse var jeg i Japan for at lære et kunsthåndværk. Jeg lavede en tekande med en særlig japansk teknik, som jeg lærte af en japansk fyr. Ideen var, at en dansker skal se på tekanden og tænke, at den er japansk, og en japaner skal se den og tænke, at den er dansk. Kanden er for tiden udstillet på Koldinghus som en del af den aktuelle udstilling, Magtens Smykker, sammen med en vase, som jeg også har lavet.


Med en særlig japansk teknik har Emil Borregaard udformet en tekande, som er udstillet på Koldinghus netop nu. Foto: Venligst udlånt af Emil Borregaard.

En historie der aldrig stopper

- ML-Prisen var en gnist, som har været med til at antænde noget af det, der driver mig fremad i dag. Hvor stor betydning den har for hvor jeg er lige præcis nu, er svært at sige, men i kombination med Kjøbenhavns Guldsmedelaugs medalje har den været medvirkende til, at jeg er blevet ved med at presse grænsen for, hvad jeg kan opnå. Alle mennesker vil jo gerne have anerkendelse i en eller anden grad, og det gør jo noget ved én, når man bliver krediteret for at gøre sig umage. Det har det også gjort for mig. Men man kommer ikke sovende til noget af det jeg laver. Der er ingen tvivl om, at der ligger rigtig meget arbejde i det.

- Jeg vidste ikke, hvor stort det her fag var, da jeg gik ind til det, men det er ligesom en historie, der aldrig stopper, og historikken i faget går tilbage til år 600. Jeg tror, jeg kan studere det her resten af mit liv uden nogensinde at blive færdig.

10/09/2018