Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Flere medarbejdere med eltekniske færdigheder til Midtjylland

Skive College udbyder fra uge 40 2017 en ny kursuspakke, der skal dække det stigende behov for elfagligt uddannede. Foto: Skive College

Skive College har i samarbejde med midtjyske virksomheder udviklet en kursuspakke, som skal sikre flere medarbejdere med eltekniske kompetencer til forsynings- og energiområdet.

Pakken består af en række AMU-kurser, som tilsammen varer 12 uger. Kurssusrækken afvikles i to dele af seks ugers varighed. Målet er at opkvalificere medarbejdere til at arbejde sikkert og selvstændigt på spændingsførende stærkstrømsanlæg. Kursuspakken udbydes på Skive College fra uge 40 2017.

- Der er rift om elektrikere og folk med eltekniske færdigheder i hele landet, men det står særligt hårdt til i Midtjylland, omkring Thy, Mors og Skive, fortæller Jens Høffner, uddannelsesleder for byggeri og energi på Skive College, og fortsætter:

- Der er stor efterspørgsel efter elektrikere. Med det nye forløb kan vi på 12 uger gøre smede, bagere, andre faglærte og ufaglærte med lang arbejdserfaring klar til at komme ud i energi- og forsyningsbranchen, siger Jens Høffner.

Kompetenceafklaring efter tysk model
Udover at kursuspakken skal dække det stigende behov, der er for elfagligt uddannede, skal den sikre tydeligere afklaring af og afgrænsninger i kompetencer for de ansatte på de danske forsynings- og energivirksomheder.

Det fortæller Svend Brogaard, Global Team Leader hos Siemens, der har deltaget i udviklingen af kursuspakken. 


På 12 uger kan andre faglærte og ufaglærte med lang arbejdserfaring blive klar til at komme i arbejde i energi- og forsyningsbranchen. Foto: Skive College

- Som virksomhed er vi nødt til at vide, hvilke medarbejdere der har de eltekniske færdigheder, der gør dem i stand til at vurdere risici og farer ved arbejde på og i nærheden af spændingsførende anlæg. Med denne kursuspakke kan vi opkvalificere medarbejdere med lang arbejdserfaring til det og dermed sikre et højere niveau af kvalitet og sikkerhed, end det vi har i dag, siger han og tilføjer:

- Vi er stærkt inspireret af Tyskland, hvor de har nogle helt klare lovkrav om, at el-virksomhederne skal definere deres medarbejderes eltekniske kompetencer, siger Svend Brogaard.

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte Jens Høffner på tlf.: 99149278 eller jho@skivets.dk

10/08/2017