Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Industrien er en del af Danmarks vigtigste landshold

Den 21-årige industritekniker René Kling Hansen interviewes før afrejsen til WorldSkills 2017 i Abu Dhabi. Han deltager i verdensmesterskabet i CNC-drejning. Foto: SkillsDenmark

Tirsdag rejste 15 unge danske håndværkstalenter mod varmere himmelstrøg. Der er dog på ingen måde tale om badeferie. Destinationen er Abu Dhabi, som er vært for WorldSkills 2017, verdensmesterskaberne i håndværk. Hele fire af industriens uddannelser er repræsenteret.

Lang tids forberedelse kulminerer snart for de 15 talentfulde håndværkere, som udgør Danmarks måske allervigtigste landshold. Med en storstilet åbningsceremoni lørdag, markeres begyndelsen på fire dage med intense konkurrencer. I alt dyster næsten 1.300 unge fra hele verden i 51 fag. Fælles for dem alle er, at de ikke er fyldt mere end 22 år.


Her ses de 15 talentfulde håndværkere, der skal repræsentere Danmark ved WorldSkills 2017. Mesterskaberne skydes i gang med en storslået åbningsceremoni på lørdag, men allerede tirsdag gik turen mod Abu Dhabi. Foto: DI Business

Grundige forberedelser og solidt sammenhold

Blandt de danske deltagere er den 21-årige industritekniker René Kling Hansen fra Haderslev. René går til dagligt på Syddansk Erhvervsskole og er i lære hos Valmont SM A/S, som begge bakker godt op om hans deltagelse. Han har tidligere deltaget to gange ved DM i Skills, der er danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser. Her har han præsteret flotte resultater i særligt drejedelen af konkurrencen og med erfaring i at præstere under pres, er konkurrencesituationen ham ikke helt fremmed.

Som en del af forberedelserne var René i september på træningsophold i den tyske by, Bielefeld, for at afprøve de maskiner fra DMG MORI, han kommer til at arbejde på under konkurrencerne i Abu Dhabi. René har også deltaget i teambuilding med resten af landsholdet og modtaget masser af målrettet træning og vejledning af WorldSkills-træner og -dommer Henrik Nielsen.

På det danske landshold er, ud over industriteknikeren René Kling Hansen, personvognsmekanikeren Sander Steensgaard Kristensen, karrosseriteknikeren Nichlas Rosenkilde Thomsen og landbrugsmaskinmekanikeren Søren Lykke Døssing, som stærke repræsentanter for industriens uddannelser.

Verdensmestrene kåres ved afslutningsceremonien torsdag den 19. oktober.

Industriens Uddannelser er med til WorldSkills 2017 i Abu Dhabi. Du kan følge begivenhederne her på iu.dk samt på Facebook og Twitter.

Industriens deltagere:

  • René Kling Hansen, Syddansk Erhvervsskole, i lære hos Valmont SM A/S
  • Sander Steensgaard Kristensen, Tradium, udlært hos Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S
  • Nichlas Rosenkilde Thomsen, Teknisk Skole Silkeborg, i lære hos Volkswagen Herning
  • Søren Lykke Døssing, Erhvervsskolerne Aars, i lære hos Grundvad Maskinhandel A/S

10/10/2017