Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Træneren spår gode medaljechancer: Karrosseriteknikeren Nichlas stiller op ved WorldSkills

En vigtig rollemodel. Sådan en er 22-årige Nichlas Rosenkilde Thomsen, lyder det fra uddannelseschefen på Teknisk Skole Silkeborg, hvor han er uddannet. Til oktober rejser han til Abu Dhabi for at dyste i verdensmesterskaberne i karrosseriteknik. Foto: Privat 

Titlerne som danmarksmester og nordisk mester har han allerede. Nu gælder det om en plads på det helt store podie, når karrosseritekniker Nichlas Rosenkilde Thomsen til oktober rejser med til ørkenstaten Abu Dhabi for at deltage i verdensmesterskaberne i karrosseriteknik ved WorldSkills 2017.

- Det bliver fedt at skulle af sted. Jeg glæder mig, og jeg har aldrig været i Abu Dhabi, så det bliver rigtig spændende at komme derned, siger Nichlas Rosenkilde Thomsen, der til daglig arbejder hos Volkswagen Herning.

Træningsplanen frem mod mesterskaberne er tilrettelagt i samarbejde med Teknisk Skole Silkeborg, hvor Nichlas Rosenkilde Thomsen er uddannet fra. Træneren hedder Daniel Jørgensen og er karrosserifaglærer på erhvervsskolen, og de to kender hinanden særdeles godt, eftersom Daniel Jørgensen selv har udlært den kommende WorldSkills-deltager på VW-værkstedet i Herning.

- Det er utrolig spændende at have fulgt ham. Jeg har stået for at lære ham op, siden han var i praktik. Han havde en gejst, som ikke ligner andre 16-åriges, der starter i lære. Det var bare fuld skrald på fra start af, siger Daniel Jørgensen og fortsætter:

- Jeg tror, han har gode chancer for at tage medaljer. Nichlas' styrke er hans hurtighed, og så er han overskudsagtig i konkurrenceregi. Andre lader sig presse af forventninger fra deres bagland, men ved DM i Skills viste han, at han håndterer det godt, siger træneren.Nichlas Rosenkilde Thomsen har allerede konkurrenceerfaring. Han er både dansk og nordisk mester i karrosseriteknik. Foto: SkillsDenmark

Smitter positivt af på kolleger og fag
På arbejdspladsen i Herning kan det mærkes, at der til daglig er en WorldSkills-deltager i værkstedet. Det fortæller Peter Svalgaard, værkstedschef ved VW i Herning.

- Rent fagligt har det stor betydning at have ham i værkstedet. Han går altid engageret til sine opgaver. Det højner de andres niveau, og de lægger sig op ad ham. Vi er stolte af at have udlært ham, og det kan vi kun takke de dygtige medarbejdere her for, siger Peter Svalgaard.

På Teknisk Skole Silkeborg, hvor Nichlas Rosenkilde Thomsen er uddannet, oplever man også en positiv effekt af hans deltagelse i verdensmesterskaberne.

- Der er kommet meget mere bevågenhed og positiv omtale af karrosseriteknikfaget. Konkurrenceånden og den der søgen efter det ypperste i sit fag lever igennem på vores skole. Det smitter af på eleverne. Nichlas er en vigtig rollemodel, siger Jesper Vang Falkenberg, uddannelseschef på Teknisk Skole Silkeborg, der har mange års erfaring med WorldSkills og står for den overordnede planlægning af Nichlas’ træning.

Mere end bare god håndværksform
Det er til oktober, at Nichlas Rosenkilde Thomsen skal prøve kræfter med sit fag i ørkenstaten Abu Dhabi. En måned der, på de breddegrader, normalt byder på temperaturer omkring 35 grader. Og udsigten til at skulle konkurrere i hårdt fysisk arbejde i det tropiske ørkenklima har fået den dygtige karrosseritekniker til også at gøre en del ud af den fysiske træning som forberedelse.

- Man kan være god håndværksmæssigt men alligevel blive slået ud af varmen. Det ville være træls at gå ned på fysikken, og derfor tænker jeg meget over at være i fysisk god form. Det gør mig også mentalt stærkere, siger Nichlas Rosenkilde Thomsen, der både løbe- og cykeltræner ved siden af arbejdet.

WorldSkills 2017 finder sted den 14.-19. oktober 2017 i Abu Dhabi. I alt vil 77 lande være repræsenteret i 51 konkurrencer. Ud over karrosseriteknik er industrien repræsenteret med deltagere i verdensmesterskaberne for personvognsmekanikere, industriteknikere og landbrugsmaskinmekanikere.

07/07/2017