Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Mads fik ML-Prisen i 2011: I dag har han seks ansatte i sit eget entreprenørfirma

Del 3 af 3. Torsdag den 27. september uddeler vi Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen. Klik i menuen til højre for at læse del 1 og 2 af optaktshistorierne.

Torsdag den 27. september uddeler Metalindustriens Lærlingeudvalg for 16. år i træk ML-prisen. Prisen går til 25 lærlinge, der har gennemført en metaluddannelse med et særligt godt resultat.

Frem mod uddelingen af ML-Prisen 2018 har Industriens Uddannelser talt med tre tidligere prismodtagere, om hvordan det er gået dem, siden de fik prisen. Hver historie er med til at skabe et samlet billede af, hvor mange veje man kan gå, når man har taget en erhvervsuddannelse i metalindustrien.

Navn: Mads Risborg Hansen
Alder: 30 år
Uddannelse: Klejnsmed
Vinderår: 2011

- Efter jeg fik ML-Prisen, arbejdede jeg som smed i et års tid, og så skiftede jeg karriere og læste til kloakmester på Aarhus Tekniske Skole. Jeg er født og opvokset på landet, så jeg har altid gået ude, og derfor fandt jeg ud af, at jeg ikke skulle bruge mit liv inden for på et værksted. I 2013 startede jeg op som selvstændig, og jeg har den dag i dag et entreprenørfirma med seks ansatte.

Smedeuddannelse har givet sans for detaljen

- Jeg har været min egen chef, siden jeg stoppede som smed, men uddannelsen til klejnsmed har jeg brugt meget i arbejdet som kloakmester. Som klejnsmed arbejder man med millimeterpræcision, og alt skal være i højeste kvalitet. Dengang lavede jeg røranlæg og tanke i rustfri stål til fødevarebranchen, som har meget høje hygiejnekrav. Den grundighed og øje for detaljen bruger jeg i mit arbejde i dag, og mit firma har ry for at levere i høj kvalitet. Jeg kan godt savne at være smed, for det var utrolig spændende, at kvaliteten skulle være så høj. Det skulle bare spille, ellers måtte man lave det om.


Mads Risborg Hansen fik ML-Prisen i 2011 efter at have uddannet sig til klejnsmed. I dag driver han et entreprenørfirma med seks ansatte. Foto: Privat

- ML-Prisen betød ekstremt meget for mig. Det er altid dejligt at få anerkendelse for noget, man har brugt sit liv og interesse på. Det var superfedt at komme igennem fire års uddannelse med et godt resultatet og så blive anerkendt for det. Det var en stor oplevelse at komme over i Den Sorte Diamant og få en statuette med hjem. Jeg synes, det er fedt, at Metalindustrien belønner dem, der gør noget ud af deres uddannelse. Jeg har selv to lærlinge i mit firma, hvor den ene især gør meget ud af sit arbejde. Det belønner jeg også.

24/09/2018