Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

NEXT vil uddanne produktører på Vestegnen

Unge produktionsskoleelever var med på virksomhedsbesøg for at lære mere om uddannelsen til produktør, som NEXT Uddannelse København vil starte op i Ishøj. Foto: Industriens Uddannelser.

Tirsdag morgen i uge 49 blev to busser på Ishøj Station fyldt med 45 unge produktionsskoleelever, der var inviteret på bustur og virksomhedsbesøg for at få mere at vide om muligheden for at uddanne sig til produktør. Det er NEXT Uddannelse København, der står bag initiativet, som skal sikre danske industrivirksomheder faglært arbejdskraft.

Turen gik blandt andet til industrivirksomheden Triplan i Ishøj, der laver vægsystemer, og de satser på at ansætte to produktørlærlinge i det nye år.

- I Triplan tror vi på, at produktøruddannelsen er den helt rigtige. Det er den uddannelse, der mangler i industrien, og derfor hilser vi den meget velkommen, siger Christian Lisborg, produktions- og kvalitetschef i Triplan.

Industrien mangler produktører

Inden besøget hos Triplan havde busserne med de unge været forbi lakridsproducenten Lakrids by Johan Bülow i Hvidovre, hvor de fik at se, hvad produktørelever vil komme til at lave der. Foruden Triplan og Johan Bülow har 11 andre industrivirksomheder på Vestegnen meldt ud, at de vil tage produktørelever.

En af de mulige ansøgere efter dagens arrangement er 24-årige Stina Jacobsen, der går på produktionsskole i Solrød. I videon herunder fortæller hun, hvordan det var at være med på virksomhedsbesøg, og hvilke fordele hun ser i uddannelsen til produktør. 

 

Mattias Tesfaye bakker op om initiativet
Folketingsmedlem fra Socialdemokratiet Mattias Tesfaye var med på første del af turen, og han har en kæphest, når det handler om faglært arbejdskraft på Vestegnen.

-  Jeg vil gerne have, at produktøruddannelsen kommer til at fungere i Ishøj. Det går godt på Vestegnen, men virksomhederne har problemer med at finde folk. Det er synd, når vi har mange kvikke unge herude, og derfor håber jeg, at mange vil tilmelde sig uddannelsen efter i dag, sagde han da bussen nærmerede sig første stop.

Produktøruddannelsen har hidtil kun været udbudt i Jylland, men fra 22. januar starter NEXT et produktørhold op i Ishøj. Fem har allerede tilmeldt sig, men NEXT håber, at endnu flere vil søge om optagelse efter dagens arrangement.

06/12/2017