Login


Glemt kodeord?
Hvem kan blive bruger?

Rekordstort DM i Skills i Aalborg

Efter tre spændende dage med godt håndværk, masser af intensitet og rigtig god stemning, blev vinderne af de 29 konkurrencefag fundet ved danmarksmesterskaberne i håndværk, DM i Skills. 

Industriens Uddannelser deltog  med konkurrencefagene klejnsmed, industritekniker og personvognsmekaniker. De talentfulde lærlinge dystede fra torsdag til lørdag, og blev kåret under afslutningsceremonien lørdag. Det var nogle stolte vindere, der blev hyldet i den store ishockeyarena, hvor hårde tacklinger for en stund var vekslet til anderkendende skulderklap og store bifald.

Publikumsrekord og ministerbesøg

DM i Skills lagde solidt fra land torsdag, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt deltog i åbningsceremonien og gav deltagerne sin fulde opbakning. Efter åbningen drog hun på rundtur i Gigantium, og her blev det blandt andet til et besøg hos industriteknikerne og personvognsmekanikere, og en snak med et par deltagere og dommere. Undervisningsminister Christine Antorini deltog i afslutningsceremonien, og overrakte præmier til vinderne.

Statsministeren i samtale med dommer på industriteknik, Søren Steffensen Coe,

DM i Skills 2014 blev det mest besøgte nogensinde. Med omkring 30.000 besøgende i Aarhus i 2013, så det ud til at blive svært at slå den rekord. Men med flere end 42.000 besøgende i løbet af de tre dage, blev forventningerne indfriet til fulde. En stor del af de besøgende var folkeskoleelever.

Her er vinderne:

Klejnsmed

Phillip Thierry Laxholt (Tilst) – Richard Thomsen A/S – Aarhus Tech

- Det er vildt! De andre var super gode. Det er hårdt, at være på i tre dage med fuld koncentration. Det her er noget, jeg kan tage med mig videre i livet. Og så er det selvfølgelig et rygstød i den rigtige retning, og en anderkendelse af mine evner. Jeg er meget stolt, jubler Phillip umiddelbart efter præmieoverrækkelsen.

Industritekniker

Rasmus Ellgaard Klysner Jensen (Aars) – Maskinfabrikken Fuglsangs Eftf. A/S – Metal College Aalborg

- Det er helt vildt stort, at vinde sådan en titel. Der er ingen tvivl om, at de andre var virkelig gode, og konkurrencen var meget hård. Derfor er det også enormt tilfredsstillende, at få titlen. Det er et kæmpe skulderklap, lyder det stolt fra den unge nordjyde.

Personvognsmekaniker

Nick Wøbbe Jensen (Nørresundby) – Brdr. Hosbond A/S – Auto College Aalborg

- Det er stort at vinde sådan en titel. Det er et kæmpe skulderklap. Især når konkurrencen var så hård. Den første dag skulle man lige finde sig selv, og vænne sig til at arbejde foran et publikum. Og lørdag, hvor det hele skulle afgøres, var meget nervepirrende. Men det har virkelig været en god oplevelse at være med, siger Nick, der var på hjemmebane i den nordjyske hovedstad.

Industriens Uddannelser deltog, ud over de tre konkurrencefag, med demofagene teknisk designer, automatiktekniker, datatekniker, digital media-uddannelsen og værktøjsmager.

DM i Skills 2015 afholdes den 8.-10. januar i Bella Center i København.

Billeder fra DM i Skills 2014

Billeder bliver løbende tilgængelige her: ftp://ftp.industriensuddannelser.dk/DMiSkills/2014/

SkillsDenmark har også en del billeder til fri afbenyttelse (kreditering: Skovdal.dk/Kasper Kamuk): http://www.flickr.com/photos/skillsdenmark/

26/01/2014

Produceret af Adapt A/S