Uge 42 Frida Byrgiel Foli Topbillede
16 oktober 2024

Mediegrafikeren Frida skal repræsentere Danmark til EuroSkills 2025

Frida Byrgiel Foli blev efter en workshop i sidste uge udtaget til at konkurrere i kategorien Graphic Design til EuroSkills i Herning næste år. Det faglige udvalg bakker op om Frida og håber både på medalje og opmærksomhed til mediegrafikerfaget.

Når EuroSkills næste år finder vej til Herning, skal den 23-årige mediegrafiker Frida Byrgiel Foli forsøge at hive en medalje med hjem i kategorien Graphic Design.

Det blev afgjort efter en kvalifikationsworkshop fredag i sidste uge, hvor Frida trak det længste strå, efter at have løst to forskellige grafiske opgaver på tid mod en anden mediegrafiker. Forud for workshoppen har 13 mediegrafikere været med i opløbet om pladsen til EuroSkills.

- Det er helt vildt at skulle med. Jeg har en følelse af, at det bliver en kæmpestor oplevelse, siger Frida Byrgiel Foli, der til daglig er i lære på reklamebureauet Digital Juice i Fredericia og går på Herningsholm Erhvervsskole.

Flere skal få øje på mediegrafikeruddannelsen

Workshoppen, der lagde grund til udtagelsen, var arrangeret af Grafisk Uddannelsesudvalg, som gerne vil bruge EuroSkills som udstillingsvindue for mediegrafikeruddannelsen. 

- Vi er rigtig glade for nu at have udvalgt vores deltager i kategorien Graphic Design til EuroSkills 2025 i Herning. EuroSkills på dansk jord er et godt sted for os at fortælle det, vi gerne vil nå ud med, til et dansk publikum. I Grafisk Uddannelsesudvalg vil vi rigtig gerne vise mediegrafikerfaget og ikke mindst niveauet og den faglige kvalitet, som er rigtig høj i Danmark, siger Anders Mosumgaard, formand for Grafisk Uddannelsesudvalg og uddannelsespolitisk chef i Grakom.


Formandskabet for Grafisk Uddannelsesudvalg glæder sig over udtagelsen af Frida til EuroSkills 2025. 

Med udtagelsen af Frida tør udvalget begynde at drømme om medaljer, og at flere vil få øjnene op for mediegrafikeruddannelsen.

- EuroSkills er for os en mulighed for at tiltrække de bedste lærlinge til faget. Vi er på udkig efter dem, der er engagerede og virkelig vil det. Vi håber, at EuroSkills bliver en succes med massiv omtale af erhvervsuddannelserne og omtale af mediegrafikerfaget. Og så håber vi selvfølgelig på en medalje, siger Tina Holm Møller, næstformand for Grafisk Uddannelsesudvalg og faglig teamleder Uddannelse og fag, HK Privat.

Fejret med kage og flag

Præcis hvordan træningen frem til EuroSkills i Herning skal tage sig ud, er der ikke en plan for endnu. I første omgang skal Frida Byrgiel Foli lige vænne sig til tanken om, at hun skal repræsentere Danmark foran faglærte fra hele Europa.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville gå så langt, men nu glæder jeg mig til at blive en del af landsholdet og det sammenhold, man får, siger Frida Byrgiel Foli.
På Fridas læreplads tog de også godt imod nyheden om udtagelsen, der blev fejret med flag, kage og en gave, fortæller hun.

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Josefine Daugaard

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 65

Mobil

60 65 10 32

E-mail

jd@iu.dk