11 lærlinge i industriens fag får DI’s lærlingepris


DI har uddelt 19 regionale lærlingepriser til lærlinge med energi, ambitioner og engagement. 11 af de 19 lærlinge har taget en erhvervsuddannelse i industrien. Heraf er en værktøjsmager, seks er industriteknikere og fire er smede.

En af dem er Alexander Pedersen, der har været i lære hos KK-Metal A/S i Hørdum og har gået på TEC College i Aalborg. I indstillingen lyder det blandt andet: ”Alexander har fra første dag været en utrolig ihærdig ung mand ud over det sædvanlige. På første hovedforløb havde han ni svejsecertifater, hvilket vi ikke har set før.”

Blandt industriteknikerne er Casper Rasmussen fra Kjellerup, der har tilbragt sin læretid hos KVM Industrimaskiner A/S. Hvis hans navn lyder bekendt, er det ikke underligt, for han har gjort sig bemærket flere gange i år. Først på året vandt han DM i Skills for industriteknikere, siden blev han udtaget til WorldSkills i Rusland næste år, og senest var han blandt de 25 svende, der fik ML-Prisen, som Industriens Uddannelser uddelte 27. september.