Fire tendenser tegner den digitale udvikling i industrien

Industriens Uddannelser gennemførte i løbet af 2017 et digitalt servicetjek på en række danske produktionsvirksomheder inden for industriens område.

Igennem interviews og virksomhedsbesøg viste der sig fire tendenser, der kendetegner den digitale udvikling, som virksomhederne i industrien befinder sig i.

Det drejer sig om:

  • Stigende grad af automatiseret produktion
  • Stigende grad af digitaliseret produktion
  • Stigende dokumentations- og kvalitetskrav
  • Produktion med 3D-print

Målet med servicetjekket er at målrette AMU-kursusudbuddet inden for automatisering og digitalisering. På den måde kan de virksomheder, der står til at skulle omstille deres produktion i den retning, nemt få et overblik over, hvilke kurser der kan bidrage til omstillingen.

Undersøgelsen udmøntede sig derfor også i nogle konkrete kursusforslag, der udspringer af de kompetencebehov, virksomhederne gav udtryk for.

Kompetencebehovene er inddelt i temaer, så virksomhederne lettere kan spore sig ind på, hvilke kurser, der vil matche deres kompetencebehov.

Se dem her:

Dokumentation og kvalitetssikring

Grundlæggende dataforståelse

Grundlæggende ellære og pneumatik

Grundlæggende robotbetjening

Kritisk mindset og analytisk tilgang

Læsning, skrivning, regneark og engelsk

Det var otte større danske produktionsvirksomheder, der deltog i projektet, som fik navnet Digitalt Servicetjek, fordi virksomhederne fik et servicetjek i forhold til at fastslå, hvor langt de er med digitalisering og automatisering. Virksomhederne blev udvalgt, fordi de er frontløbere inden for digitale og automatiserede løsninger.

Hele undersøgelsen kan læses her.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Mette Hyllested-Winge

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 59

Mobil

40 21 81 88

E-mail

mhw@iu.dk