Fokus på studiemiljøet skal trække flere unge til erhvervsskoler

Forældreindsatsen Ditbarnsfremtid har søsat en kampagne, der retter fokus på studiemiljø, skolehjem og campus på de danske erhvervsskoler.

Håbet er at ændre befolkningens – og især forældrenes – opfattelse af, hvordan studiemiljøet er på erhvervsskolerne, og oplyse om hvad skolehjem og campus er.

Gennem en undersøgelse, som YouGov har lavet for Ditbarnsfremtid, har det nemlig vist sig, at mange slet ikke ved, at der findes attraktive campus-miljøer på erhvervsskolerne i hele Danmark. Og netop derfor er det ekstra vigtigt at sætte fokus på, lyder det fra projektlederen bag.  

- Vi vil gerne nuancere billedet af, hvad der foregår på erhvervsskolerne. Undersøgelsen understreger, at det ikke blot indebærer at forklare forældrene om de gode job-, videreuddannelses- og fremtidsmuligheder, der ligger i erhvervsuddannelserne, men også at vise det spændende studiemiljø, som erhvervsuddannelserne har at byde på, siger Kira Gilling Hansen, projektleder i Ditbarnsfremtid.

I kampagnen kan man møde en række unge mennesker, der fortæller om deres oplevelser med at bo på skolehjem eller være en del af campus-miljøet.

En af dem er Emma Eriksen, der er ved at uddanne sig til guldsmed, og som er vild med, at man kan arbejde på sine projekter, lige når man har lyst, når man bor på skolehjemmet. 

Læs mere og se kampagnen her

Kontakt os gerne og hør nærmere

Thea Wanning

Kommunikationschef

Telefon

33 77 91 80

Mobil

51 60 00 75

E-mail

twa@iu.dk