Forsøgsordning: Bo på skolehjem under din praktik

Mange virksomheder har svært ved at skaffe lærlinge, men for virksomheder i tyndtbefolkede områder er udfordringen oftest endnu større. For at komme problemet til livs, er seks erhvervsskoler gået med i en forsøgsordning, hvor de tilbyder lærlinge med praktikplads i lokalområdet at bo på skolehjemmet. En ordning, der også giver mulighed for, at lærlingene kan søge praktikpladser i et større geografisk område.

Med forsøgsordningen får lærlinge med en ordinær uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed beliggende i landdistrikterne og mere end fem kvarters transporttid væk fra sin bopæl mulighed for at blive indkvarteret på en række jyske skolehjem under praktikken.

Følgende skoler tager del i ordningen:

  • EUC Nordvest (Thisted, Nykøbing Mors og Thyborøn)
  • EUC Nord
  • Uddannelsescenter Holstebro (UCH)
  • UddannelsesCenter Rinkøbing Skjern (UCRS)
  • Gråsten Landbrugsskole
  • Struer Statsgymnasium

 

Billede af skolehjem

Skolehjemmet tilknyttet UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern er med i ordningen. Vicedirektør Per Rahbek ser en række fordele i tiltaget. Foto: UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern

Giver mulighed for at søge og rekruttere bredere

Hos UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern er de glade for at være en del af ordningen. Den giver mulighed for at udvide den radius, som lærlingene kan søge praktikvirksomhed i, hvilket er en fordel for virksomheder, som ligger i nærheden af skolen og skolehjemmet, men måske langt fra lærlingenes bopæl.

- Vi har lærlinge, som har bopæl 50-60 kilometer fra skolen. Når de går på skolen, har de selvfølgelig haft mulighed for at blive indkvarteret på skolehjemmet. Når de så skulle i praktik, var de nødt til enten at bruge masser af tid og ressourcer på transport eller sidde alene ude i en lille landsby i nærheden af praktikvirksomheden. På skolehjemmet er der mulighed for at bo i nærheden af praktikpladsen, og samtidig bor de i et ungt, socialt og godt miljø, siger Per Rahbek, vicedirektør på UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern.

Ifølge Per Rahbek er ordningen også en klar fordel for erhvervslivet, der får lettere ved at få besat ledige praktikpladser, og for de praktikpladsopsøgende medarbejdere, der får mulighed for at arbejde i en bredere radius.

Ordningen løber fra 6. oktober 2017 til og med 31. december 2019. Lærlinge, der er optaget på ordningen i denne periode, kan færdiggøre deres praktikuddannelse med indkvartering på de skolehjem, der tager del i ordningen.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Sine Neuchs Thomsen

Kommunikationskonsulent

Telefon

33 77 91 33

Mobil

22 87 83 51

E-mail

st@iu.dk