Fra mekaniker til maskiningeniør – Matthias udlever sin indre Georg Gearløs

I dag er Matthias uddannet maskiningeniør og fuldtidsansat som produktudvikler hos udviklingsvirksomheden Kapacitet A/S, der udvikler forskellige produkter og løsninger til alle typer kunder.

- Jeg arbejder med at opfinde og udvikle alverdens produkter. Jeg er god til processen, fordi jeg ikke kun lader mig begrænse af eksisterende løsninger. Jeg har en evne til at tænke ud af boksen og starte helt forfra, hvis der ikke findes en umiddelbar løsning, og det kan nemt ende helt tilbage i det periodiske system, siger Matthias.

- Det giver mig energi og holder mig i gang at finde løsninger - der er nok lidt Georg Gearløs over mig, tilføjer han.

Matthias Frithoff-Petersen dyrker stadig sin hobby med at fikse biler i fritiden. Senest har han istandsat denne Nissan Skyline R34, der er kendt fra filmene The Fast and the Furious Foto: Birger Larsen. 

Opbakning fra chefen til at læse videre

Matthias havde været færdigudlært mekaniker i nøjagtigt et år, da han begyndte at læse videre til maskiningeniør. Han var og er stadig glad for at skrue i biler i sin fritid, men de tekniske udfordringer i forbindelse med reparation af biler var til sidst ikke nok i arbejdet som mekaniker.

- Det irriterede mig, at jeg med det blotte øje kunne se fejlene i produkterne. Så jeg blev nysgerrig efter ikke bare at reparere bilerne, men også at kunne konstruere dem uden de fejl. Det kan jeg nu, fortæller Matthias.

Med forståelse og opbakning fra chefen på værkstedet gik Matthias i gang med at læse til maskiningeniør på DTU Ballerup.

- Det var lidt skræmmende, da vi skulle i gang med at løse ligninger første dag på ingeniørstudiet, siger Matthias og fortsætter:

- Men jeg fandt senere hurtigt ud af, at jeg kunne følge med, og at jeg havde en kæmpe fordel, fordi jeg allerede vidste, hvordan en masse mekanik og motorer virker. I undervisningen fik jeg en masse teoretiske værktøjer, som var nødvendige for at forstå de praktiske ting, jeg allerede kunne, siger Matthias, der med sine 29 år er den yngste af Kapacitets ingeniører.

Hos Kapacitet A/S har han blandt andet været med til at udvikle en revolutionerende undervandsmotor med en akselløs indvendig propel, som kan klare sig i saltvand. Derudover er der mange flere projekter på vej - nogle af dem endnu hemmelige for offentligheden.

Interessen for biler lever stadig i bedste velgående, og sidste år brugte han 10 måneder på at istandsætte en Nissan Skyline R34. Bilen er blandt andet kendt fra filmene The Fast and the Furious. Ved siden af arbejdet og hobbyen med at fikse eksotiske biler har Matthias også opbygget et mindre maskinværksted, hvor han er i stand til at konstruere sine egne opfindelser.