Industritekniker booker billet til VM i Rusland

20-årige Casper Rasmussen fra Vium er en af Danmarks allerbedste og mest talentfulde industriteknikere. Det fik han cementeret i januar, da han blev danmarksmester ved DM i Skills i Herning.

Nu ligger der en endnu større udfordring og venter ude i horisonten. Han er blevet udvalgt til at repræsentere Danmark i CNC-drejekonkurrencen ved det kommende verdensmesterskab for unge håndværkere, WorldSkills 2019, i Rusland.

- Når du får sådan en chance, er det med at gribe den

Det er bestemt ikke alle forundt at få chancen for at repræsentere sit land ved et verdensmesterskab. Og det er Casper godt klar over.

- Efter jeg havde vundet DM, havde jeg faktisk ikke tænkt så meget over, at det måske kunne være en mulighed at komme til WorldSkills. Men da jeg blev spurgt, var jeg slet ikke i tvivl. Når du får sådan en chance, er det bare med at gribe. Koste hvad det vil, siger Casper Rasmussen.

Foran ham venter nu et langt forberedelsesforløb, inden det går løs i Kazan i august 2019. Det kræver hård træning, masser af vilje og stor disciplin at forberede sig til mødet med verdenseliten. En verdenselite, han snart selv er en del af.

Får opbakning af både skolen og virksomheden

- Der er helt vildt mange ting, der spiller ind i sådan en konkurrence. Der skal være 100 procent styr på det faglige, men det er ikke kun det. Det handler i høj grad også om at kunne holde hovedet koldt og stå for presset, og her kan jeg bruge mine erfaringer fra DM i Skills. Det er fedt at vide, at både KVM International A/S og Mercantec bakker op om deltagelsen, og jeg glæder mig, siger Casper Rasmussen.

Casper Rasmussen, der har været i lære hos KVM International A/S i Kjellerup og gået på erhvervsskolen Mercantec, har netop afsluttet sin uddannelse til industritekniker. Naturligvis med topkarakter. WorldSkills 2019 finder sted fra 22. til 27. august 2019 i den russiske by Kazan. Industriens Uddannelser er selvfølgelig med hele vejen.

Læs mere:

WorldSkills i Kazan

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk

Henning Michelsen Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 72

Mobil

51 37 80 62

E-mail

hh@iu.dk