Nu stiger søgningen til erhvervsuddannelserne

19,4 procent af eleverne i 9. og 10. klasse har søgt ind på en erhvervsuddannelse som førsteprioritet. Det viser tal, som Undervisningsministeriet netop har offentliggjort. 

Det er en stigning på knap et procentpoint i forhold til sidste år, hvor andelen var 18,5 procent. Igen i år har flere søgt en erhvervsuddannelse med eux, som giver adgang til de videregående uddannelser. Sidste år udgjorde den gruppe af elever 30 procent af den samlede søgning til erhvervsuddannelserne. I år er det 32 procent. 

’Teknologi, byggeri og transport’ oplever fremgang 

Det er ikke kun den øgede interesse for en erhvervsuddannelse med eux, der er forklaringen på den øgede søgning mod erhvervsuddannelserne, står der i pressemeddelelsen. Andelen af ansøgere til de almindelige erhvervsuddannelser er nemlig også steget siden sidste år. Særligt hovedområdet ’teknologi, byggeri og transport’ oplever fremgang. 

- Det lader til, at flere i år har fået øjnene op for, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse rummer med både spændende fagligt arbejde og videre uddannelse, og det er rigtig positivt, siger undervisningsminister Merete Riisager i pressemeddelelsen. 

Læs hele pressemeddelelsen her

Kontakt os gerne og hør nærmere

Martin Liebing Madsen

Sekretariatschef 

Industriens Fællesudvalg (IF)

Telefon

33 77 91 41

Mobil

21 21 88 16

E-mail

mlm@iu.dk

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk