På vej til DM i Skills - Niklas forventer at lære en masse

Når DM i Skills skydes i gang den 18. januar kan man blandt andre opleve 21-årige Niklas Jensen, som stiller op i konkurrencen for karrosseriteknikere. Niklas forventer at lære en masse, og han synes, det er fedt at være blevet udtaget. Industriens Uddannelser har talt med Niklas om forventninger og forberedelser til konkurrencerne.

  • Navn: Niklas Jensen
  • Uddannelse: Karrosseritekniker
  • Praktikvirksomhed: Pedersen og Nielsen Automobilforretning A/S - Aalborg
  • Erhvervsskole: College 360, Silkeborg
  • Alder: 21

Hvordan forbereder du dig til DM i Skills, og er du ved at være klar?

- Jeg laver det meste ude i virksomheden og gør noget ud af at gøre det pænt. Vi har været på skolen til træning, så det er sådan set det. Det nærmer sig i hvert fald.

Hvilke forventninger har du til at prøve dine evner af på højeste niveau, og hvad betyder det for dig at få mulighed for at deltage i DM i Skills?

- Jeg forventer at lære en masse, og at det bliver hyggeligt. Jeg har været ude at se DM i Skills, da det var i Gigantium, så jeg er glad for at få lov at prøve at være med. Det er fedt at sige, at man er blevet udtaget til det.

Hvorfor valgte du uddannelsen til karrosseritekniker?

- Jeg havde først taget grundforløbet som mekaniker, men besluttede mig senere for at skifte til uddannelsen til karrosseritekniker. Jeg er glad for, at jeg skiftede.

Hvad er det mest interessante ved dit arbejde og din arbejdsplads?

- Det er, når man får en skadet bil ind og laver den og ser, når den er færdig. Man kan se forandringen og se det, der er blevet lavet om, og samtidig vide at man selv har lavet det. På min arbejdsplads får jeg lov til at lave en masse, Det er ikke sådan, at vi bare skal gå og feje. Jeg kan bedst lide at udskifte og oprette pladedele.

Hvorfor er du blevet så god?

- Jeg har gået meget op i faget og tænker hele tiden over, hvordan jeg kan gøre det bedre.

Hvad er dine planer for fremtiden?

- Jeg har før tænkt, at jeg ville være selvstændig. Måske i fremtiden, men jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre. Jeg kunne godt tænke mig at blive taksator. Det der tiltrækker mig ved at være selvstændig er, at man selv får lov at styre hverdagen, og så kan man næsten selv bestemme, hvor mange penge man vil tjene og selv stå for kundekontakten.

Niklas Jensen er den ene af fem karrosseriteknikere, der skal dyste til mesterskaberne. I alt stiller industrien i år med 29 konkurrencedeltagere i konkurrencefagene klejnsmed, automatiktekniker, industritekniker, karrosseritekniker og personvognsmekaniker.

DM i Skills 2018 finder sted i MCH Messecenter Herning fra torsdag den 18. januar, hvor undervisningsminister Merete Riisager skyder mesterskaberne igang. Over tre dage dyster nationens bedste unge håndværkere, inden danmarksmestrene får overrakt trofæerne lørdag den 20. januar af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Der er fri entré alle tre dage.

Frem til det går løs, vil du kunne møde flere af industriens deltagere her på iu.dk, eller holde dig opdateret på vores Facebook-side.

Program for DM i Skills 2018

Læs mere om SkillsDenmark

Følg os på Facebook

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk