Speeddating bygger bro mellem lærlinge og virksomheder

Industriens Hus dannede torsdag rammen om et speeddatingarrangement for procesoperatørlærlinge og virksomheder, som udbyder lærepladser for netop procesoperatører. 58 lærlinge og otte virksomheder deltog i arrangementet.

Konceptet var simpelt: Lærlingene var inddelt i grupper. Hver gruppe fik otte minutter med hver virksomhed inden klokken lød, hvorefter gruppen rykkede videre til næste virksomhed. På den måde fik alle lærlinge og virksomheder mødt hinanden.

Og noget tyder på, at både lærlingene og virksomhederne fik noget ud af det.

Tre lærlinge, men flere er på vej

For Anders Plovdahl, der er maskinmester og ansvarlig for procesoperatørlærlingene hos Nordic Sugar, giver det både god mening og værdi at deltage i arrangementet.

- Vi startede for et års tid siden med at undersøge mulighederne for at blive godkendt til at have procesoperatørlærlinge i virksomheden, og vi har nu tre lærlinge i gang. Vi har brug for fem i alt, så jeg søger to lærlinge i dag. Heldigvis har jeg fået en masse gode cv’er i dag, så det forventer jeg mig da lidt af, siger Anders Plovdahl.

Procesoperatører er vigtige for Nordic Sugar

Procesoperatørerne er vigtige for en virksomhed som Nordic Sugar på grund af deres store interesse for netop processerne, forklarer Anders Plovdahl.

- Derfor er det meget givende for vores fabrik at få dem ind, så de lærer vores systemer at kende. Det er et voldsomt apparat, og det er ikke noget, de lærer på et, to eller tre år, men de får lagt grundstenene, som de kan bygge videre på, hvis de, forhåbentligt, har lyst til at blive i virksomheden, siger Anders Plovdahl.

For Anders Plovdahl er det vigtigt, at det udstyr, som lærlingene bliver uddannet i på skolen, minder om det, de har i virksomheden.

- I forbindelse med ansættelsen af vores nuværende lærlinge har jeg selv været ude at se på faciliteterne og se på, hvad det egentlig er, at lærlingene lærer på skolerne. Det er vigtigt, hvis vi vil være sikre på at finde nogen, der kan arbejde med vores udstyr.

Ung fyr til speeddating arrangement

Rasmus A. T. Mikkelsen er i gang med at uddanne sig til procesoperatør på NEXT Uddannelse København. Ved torsdagens speeddatingarrangement kom han muligvis et godt skridt tættere drømmelærepladsen.

Lærer både noget om sig selv og virksomhederne

For den 19-årige procesoperatørlærling, Rasmus A. T. Mikkelsen fra Hillerød, var det bestemt ikke tosset at bruge sin torsdag formiddag på speeddating. Tværtimod faktisk.

- Jeg har fået en del ud af at være her i dag. Jeg har fået en masse ting på blokken og er blevet skarpere på, hvad de forskellige virksomheder kan tilbyde. Men i høj grad også på, hvad jeg kan tilbyde dem. Det er super fedt at være i gang med en uddannelse med et så stort potentiale. De virksomheder, som er med i dag, er med til at vise de mange muligheder, vi har som procesoperatører, siger Rasmus A. T. Mikkelsen, der søger en læreplads. Til daglig går han på Grundforløb 2 på NEXT Uddannelse København.

- Jeg har fået bedre indblik i de forskellige virksomheder. Især de lidt mindre virksomheder, som jeg måske ikke kendte så godt i forvejen, tilføjer Rasmus A. T. Mikkelsen.

Det er 3F, DI og Industriens Uddannelser, der, sammen med en række procesvirksomheder, står bag arrangementet.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Karen Juul Thomsen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 71

Mobil

22 93 29 98

E-mail

kjt@iu.dk