Udvikling af prøver til AMU er i fuld gang

I Industriens Uddannelser har vi travlt med at udvikle prøver til en lang række AMU-kurser.

Faglærere fra automationsområdet var tirsdag samlet for at udvikle prøver til automations- og dataområdet. En af dem, som deltog var afdelingschef fra EUC Syd og tidligere faglærer Leif Elsborg, der fik tid til at svare på at par spørgsmål:

Hvad er styrken ved, at AMU får prøver?

- Styrken er, at vi kvalitetssikrer og hæver anseelsen for AMU. Og så sikrer det også en kvalitet ude på skolerne, fordi de får et fælles sammenligningsgrundlag, og det er helt klart også en styrke. 

Hvad er udfordringen ved at lave tests til AMU?

- Udfordringen er, at prøverne skal være generiske. Det er svært, fordi skolerne ikke har det samme udstyr og grej til kurserne. Det handler om at få lavet nogle spørgsmål, som svarer til det, som kursisten har set på det enkelte kursus.

Hvordan synes du, processen med at udvikle prøver har været?

- Hele processen har været ganske udmærket. Vi (prøveudviklere på automationsområdet, red.) har haft en konsulent til at sætte nogle meget konkrete rammer, som har gjort, at vi har holdt os på sporet. Det har gjort, at vi har været fri for at lave vores egne fortolkninger, og det har betydet, at vi har brugt krudtet på at diskutere indholdet i stedet for rammerne.

Leif Elsborg har været med hele vejen i arbejdet på automationsområdet, hvor der skal udvikles prøver til 25 AMU-kurser.

Arbejdet med at udvikle prøverne er tilrettelagt i en række af workshops, der til at begynde med har fokuseret på at uddanne konsulenterne i Industriens Uddannelser i at lave prøver og på nuværende tidspunkt er målrettet faglærere og prøveudviklere på de enkelte områder.

Opgaven med at udvikle prøverne udspringer af Trepart lll, og formålet er bl.a. at gøre det mere attraktivt at bruge AMU. Prøver i AMU vil være fuldt implementeret primo 2020. 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk

Martin Liebing Madsen

Sekretariatschef 

Industriens Fællesudvalg (IF)

Telefon

33 77 91 41

Mobil

21 21 88 16

E-mail

mlm@iu.dk