5. nov 2019

Daniel er Danmarks bedste lærling til landbrugsmaskiner

Fra store traktorer til små motorsave og andre havemaskiner. Opgaverne var alsidige, da fire finalister i weekenden dystede om at blive Danmarks bedste lærling fra uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker. I konkurrencen deltog fire nøje udvalgte unge fra uddannelsen: Lasse Jensen fra Skive, Nicklas Elkjær fra Fredericia, Mads Nørskov Christiansen fra Slangerup og Daniel Højbjerg fra Nykøbing Falster.

Havemaskinerne blev afgørende

Konkurrencen, som løber over to dage, er arrangeret af Erhvervsskolerne Aars i samarbejde med Dansk Metal, Dansk Maskinhandlerforening og LandbrugsMedierne. Den bestod i år af fire opgaver af hver to timers varighed. Opgaverne var udarbejdet af undervisere fra Erhvervsskolerne Aars, hvor de fire finalister også går i skole. Og det blev altså den 21-årige Daniel Højbjerg, der løb med sejren. Måske fordi han i sin fritid har syslet lidt med nogle havemaskiner – en type opgave, der i år for første gang indgik i konkurrencen, og som var næsten ukendt territorium for de fire deltagere. Til gengæld færdes deltagerne hjemmevante på de fleste traktorer. Selvom han ikke er vokset op i landbruget, fik Daniel Højbjerg selv sin første traktor som tiårig.

En forberedelse til svendeprøven

Det er syvende gang, Erhvervsskolerne Aars afholder DBL. Selvom det er en konkurrence, hvor det handler om at finde vinderen, er der også andre formål med konkurrencen. Det handler om at synliggøre uddannelsen og de unge talenter, men også om at lære dem noget undervejs. Som Aksel Christiansen, Uddannelseschef på Erhvervsskolerne Aars, sagde til deltagerne i sin åbningstale:

- Nu står I så her, klar til at duellere imod jeres kolleger. Måske også med en lille smule nervøsitet uden på tøjet. Men husk, at i de næste to dage er I omgivet af fagligt meget dygtige eksperter og undervisere, sug al mulig læring til jer i disse dage som en del af jeres forberedelse til svendeprøven.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Merete Hende

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 64

Mobil

61 13 30 41

E-mail

mh@iu.dk