Elbiler vil fremover fylde mere i mekaniker-uddannelsen

Metalindustriens Uddannelsesudvalg har opjusteret den mængde undervisning, personvognmekanikerelever skal modtage om el- og hybridbiler.

På uddannelsens trin 1 bliver der oprettet et obligatorisk fag ”Fejlfinding på elektriske systemer og grundlæggende sikkerhed på el/hybrid”. På faget opnår eleverne bl.a. en grundlæggende viden om opbygning af eldrevne og hybride køretøjer og om de sikkerhedsmæssige aspekter i forbindelse med arbejdet.

På uddannelsens speciale trin 2 bliver det tidligere valgfri specialefag ”Sikkerhed på eldrevne og hybride køretøjer” gjort obligatorisk. På dette fag lærer eleverne bl.a. at arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt på, eller i nærheden af, spændingsløse elektriske systemer på el- og hybridbiler.

Ændringerne har været i høring hos de erhvervsskoler, som udbyder personvognsmekanikeruddannelsen. Deadline for høringssvar var i går, den 12. juni 2019, og Metalindustriens Uddannelsesudvalg har modtaget positive tilbagemeldinger.

Den nye uddannelsesordning træder derfor i kraft den 1. august 2019.

Enighed om justeringer i branchen

Mellem arbejdsmarkedets parter har der været enighed om justeringerne af uddannelsen.

- Politiske krav til bilproducenterne og en stigende efterspørgsel blandt bilkunderne betyder, at de opladelige bilers andel af bilsalget vil stige i de kommende år. Vores uddannelser skal selvfølgelig følge med, og derfor er timingen rigtig, udtaler Hanne Baunkjær, chefkonsulent i Bilbranchen hos Dansk Industri. 

- Med denne ændring i personvognsmekanikeruddannelsen sikrer vi, at de nyuddannede mekanikere fremadrettet er i stand til at servicere og reparere opladelige biler på en sikker og forsvarlig måde, lyder det fra Erling Jensen, faglig sekretær i Dansk Metal.

_____

De nye fag bliver også udbudt som AMU-kurser, således at mekanikere som allerede er blevet udlært også kan opkvalificere inden for el- og hybridteknologi. Disse kurser udbydes allerede i dag. 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anders Hiort Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 63

Mobil

22 35 35 26

E-mail

ahh@iu.dk