Elever og virksomheder mødte hinanden til speeddating hos ZBC

Antallet af elever på data- og kommunikationsuddannelsen er rekordstort, og det har udløst et behov for flere praktikpladser. I den anledning afholdt erhvervsskolen ZBC i Ringsted i samarbejde med Industriens Uddannelse den 30. april speeddating for elever og it-virksomheder med ledige praktikpladser. 

Lærlinge og medarbejdere fra bl.a. ATEA og Mansoft gav de fremmødte indblik i, hvordan en praktikstilling kan se ud. Samtidigt kunne eleverne blive klogere på, hvad virksomhederne kigger efter, når de skal ansætte en elev. Her blev der lagt meget vægt på engagement, og på at man skal lave sit forarbejde ordentligt og sætte sig ind i den virksomhed, man søger hos. 

- Eleverne gav udtryk for, at de efter arrangementet følte sig bedre rustet til at skrive kvalificerede ansøgninger, fordi de ved, hvad virksomhederne laver, og hvad de kigger efter, når de søger lærlinge, siger Emil Daugaard, uddannelseskonsulent hos Metalindustriens Uddannelsesudvalg. 

I alt var der mødt syv virksomheder og ca. 100 elever op til arrangementet, som siden har ført til, at flere elever er blevet indkaldt til samtaler hos praktikvirksomheder. Virksomhederne ATEA og Mansoft havde forberedt prøver, som eleverne skulle løse. Prøverne var en måde at finde ud af, om eleverne og virksomhederne var et match. Eleverne fik - i forhold til traditionelle ansøgninger - bedre mulighed for at vise deres faglighed til virksomhederne. 

 

Flere praktikaftaler på landsplan

Indsatsen med at skabe flere praktikaftaler er drevet af Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI), som har fået bevilliget midler af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) til at få flere data- og kommunikationselever ud i virksomhederne. Bevillingen kommer på et tidspunkt, hvor der aldrig har været flere elever i gang på uddannelsen. Altså er der et behov for, at flere virksomheder ser værdien i at indgå praktikaftaler, hvilket er en tendens, der allerede er godt i gang. Således steg antallet af indgåede uddannelsesaftaler på data- og kommunikationsuddannelsen fra 779 i 2017 til 911 i 2018. 

Ambassadører tager på virksomhedsbesøg

Som et led i indsatsen er der sideløbende med speeddating-arrangementerne blevet tilknyttet en række ambassadører, der besøger it-virksomheder med potentiale for at tage elever. Ambassadørerne er folk fra branchen, der kender virksomhederne og kan bruge deres netværk i arbejdet med at skabe praktikpladser. Virksomhederne, der bliver besøgt, er udvalgt i samarbejde med Industriens Uddannelser. 

Inden udgangen af maj vil alle otte skoler i Danmark, som udbyder data- og kommunikationsuddannelsens hovedforløb, være værter for et speeddating-arrangement på linje med det netop afholdte i Ringsted.

Speeddating-arrangementerne finder sted efter følgende plan:  

  • ZBC Ringsted, den 30. april
  • EUC Syd Sønderborg, den 2. maj
  • TEC København, den 10. maj
  • Syddansk Erhvervsskole Odense, den 16. maj
  • TECHCOLLEGE Aalborg, den 21. maj
  • Mercantec Viborg, den 22. maj
  • Aarhus TECH, den 22. maj
  • Herningsholm Erhvervsskole, den 23. maj

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Nyegaard

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 54

Mobil

28 10 57 10

E-mail

an@iu.dk