Flyteknikerelever mødte branchens virksomheder til speeddating

Flyområdet fik en flyvende start på det nye år med speeddating for elever fra Grundforløb 2 og praktikvirksomheder. Arrangementet fandt sted hos luftfartsvirksomheden SUN-AIR i Billund den 3. januar.

Her mødte knap 30 flyteknikerelever op til en snak med ni af branchens virksomheder om muligheden for at komme i lære. På skift kunne eleverne få en snak med hver enkelt virksomhed, og med udsigt til en jetflyver i baggrunden af hallen, var rammerne i top for en frugtbar snak. Det fortæller Per Nørregaard, der er uddannelsesleder på TEC Aviation. 

- Alle elever fik talt med alle virksomhederne, og jeg fik mange positive tilkendegivelser fra virksomhederne om, at det var en rigtig god måde at få talt med hele ansøgerfeltet, siger han. 

Tiltag skal sikre flere lærepladser

Speeddating-arrangementet er en del af en større indsats for at skaffe flere praktikpladser til flyteknikeruddannelsen.

Projektet er støttet af AUB-midler og består desuden af en stribe virksomhedsbesøg på danske luftfartsvirksomheder med Industriens Uddannelser som drivkraft.

Her har repræsentanter fra Industriens Uddannelser, Dansk Luftfart, DI - Dansk Industri og Dansk Metal præsenteret den trindelte flyteknikeruddannelse og drøftet mulighederne for at tage en lærling.

Metalindustriens Uddannelsesudvalg vurderer, at den seneste ændring på uddannelsen med introduktion af trinnet A-flymekaniker kan bidrage til at øge den samlede tilgang til uddannelsen og skabe en større fleksibilitet i uddannelsen for både lærlinge og virksomheder.

Ifølge Per Nørregaard var speeddating-arrangementet så succesfuldt, at det vil blive gentaget næste gang et hold elever på grundforløbet til flytekniker er klar til at komme i praktik.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anders Hiort Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 63

Mobil

22 35 35 26

E-mail

ahh@iu.dk