Kasper modtog ML-Prisen i 2018: – Ofte kan man mere, end man selv tror

Navn Kasper Lykke Brandt
Alder 23 år
Uddannelse Industritekniker - produktion
Vinderår 2018


Hvad har du lavet, siden du modtog ML-Prisen?

- Der er sket meget, siden jeg fik ML-Prisen! Jeg er flyttet fra Sønderborg til København. Og så tilbage igen. Jeg fik arbejde som produktionsingeniør-supervisor hos Kaleido Technology i Farum, lige efter jeg blev udlært. Det er et kinesisk firma som udvider utroligt hurtigt - vi var 30 ansatte derude da jeg startede sidste august, og da jeg stoppede her i maj var vi 110. Et af de projekter, jeg var med til, var at der skulle indkøbes 20 maskiner til produktionen, hvilket er et meget stort projekt. Og når man har en kinesisk ledelse, så skal det jo helst også gå hurtigt.
- Men det gik for meget op i arbejde derovre, selvom det da var en fin stilling. Min familie og mine venner er i Sønderborg, og dem ville jeg gerne hjem til igen. Så jeg har fået arbejde hos Linak i Nordborg som Technical Product Manager. Jeg arbejder bl.a. med kvalitetskontrol, omkostningsoptimering, forberedelse af robotter til produktionen, og så er jeg også med i udviklingsfasen til de forskellige produkter.

Hvad har det betydet for dig, at du fik ML-Prisen for et år siden?

- Rent arbejdsmæssigt er det svært at sætte en finger på, men den personlige udvikling i det er vigtig. Det er lækkert at få at vide, at man har gjort sig positivt bemærket på sin uddannelse.
- ML-Prisen står også på mit CV, det er helt sikkert et kæmpe boost til selvtilliden, og den er rar at have i baghånden, når man skal til samtale. Den gør jo en lidt mere eftertragtet.

Har du statuetten stående fremme?

- Den står i stuen, over TV’et, på en form for æresplads. Når folk kommer på besøg, så ser de den og spørger ind til den. Jeg kigger også på den selv en gang imellem og bliver lidt stolt. Fx når jeg har haft en halvdårlig dag på arbejde, så kan man lige kigge på den og tænke ”det går nok det hele”.

Hvad er din plan for fremtiden?

- Jeg drømmer egentlig ikke om at læse videre. Hvis der skal ske noget uddannelsesmæssigt, så skal det være noget med ledelse, fx en professionsbachelor. Det virker som en oplagt vej for mig. Lige nu er fokus på, at jeg skal udvikle mig de næste par år, og måske ende som chef for nogle projekter. Det har jeg fået rigtig god erfaring med fra Kaleido.
- Her hos Linak sørger jeg for at deltage i lederkurser, hver gang jeg får chancen, og jeg er også lige begyndt at læse noget ledelse på aftenskole, som er finansieret at nogle fonde. Når jeg engang synes, at jeg er dygtig nok, så vil jeg tage det næste spring og søge noget mere overordnet ansvar.

”Ofte kan man mere end man selv tror, så længe man tør at prøve.”

Hvordan bliver man den næste modtager af ML-prisen?

- Man skal komme til tiden. Det er altid en god start. Og man skal tale ordentligt til alle, uanset om man er direktør eller rengøringsassistent. Hvis man har brug for hjælp, så er det godt at være en fin fyr, ellers er der jo ingen der vil hjælpe.
- Og så skal man turde at tage nogle chancer. Hvis man har en opgave, som man ikke ved hvordan man skal løse, så er det okay at forsøge at løse problemet så godt man kan. Det er ikke en fejl at man fejler, så længe man lærer af det. Det giver også værdi for virksomheden. Ofte kan man mere end man selv tror, så længe man tør at prøve.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk