Nicklas fik ML-Prisen i 2018: - Det er et skulderklap af de helt store

Navn Nicklas Lyngby Pedersen
Alder 25 år
Uddannelse Industritekniker - maskin
Vinderår 2018

 

Hvad har du lavet, siden du modtog ML-Prisen?

 - Jeg er blevet fastansat på den virksomhed, hvor jeg blev udlært, Hydratech Industries. Udgangspunktet har altid været, at jeg skulle fortsætte derude, så længe der er udfordringer nok, og så længe jeg synes, at det er spændende. Det synes jeg, og så er der også gode penge i det.
- Mine arbejdsopgaver har faktisk ikke ændret sig så meget hos Hydratech, men forventningerne til mig har! De lægger jo ikke skjul på, at de er stolte af mig, der er endda kommet et diplom op at hænge derude.

Hvad har det betydet for dig, at du fik ML-Prisen for et år siden?

 - Jeg var jo også i USA i den sidste del af min læretid, så jeg er blevet set meget. Men at modtage ML-Prisen, det var sgu en af de store. Det er en bekræftelse, der gør, at man har lyst til at fortsætte med at dygtiggøre sig. Fx har jeg for nylig meldt mig til et kursus for at holde fast i nogle kompetencer fra min skoletid, som jeg ikke får øvet i hverdagen. ML-Prisen er jo et skulderklap. Et stort et endda, der siger “Det er sgu okay, det du gør, du kan roligt fortsætte den vej.”.

“Det er sgu okay, det du gør, du kan roligt fortsætte den vej.”

Hvad er din plan for fremtiden?

- Lige nu koncentrerer jeg mig om at tjene en masse penge, jeg skal nemlig giftes om et år. Så de andre planer må vente lidt.
Ud over det, så ved jeg det faktisk ikke helt. Der er mange, der fortæller mig, at det ville være godt at læse videre, men jeg har ikke lyst til at læse noget, som jeg ikke har lyst til at bruge i praksis. Jeg ser egentlig meget simpelt på at have et job; om man er gadefejer eller direktør er ligegyldigt, så længe man er glad for det, man laver. Jeg vil da ikke afvise, at jeg skal læse videre en dag, men lige nu er jeg glad for at arbejde.

Har du statuetten stående fremme?

- Den står hjemme på hylden sammen med nogle andre pynteting og ting, jeg er stolt af. Men det er da planen, at den skal ud i en man-cave på et tidspunkt!

- Og så står den også på CV’et. Det ser jo pissegodt ud, det er da ikke nogen hemmelighed. Den viser, at man fungerer godt på en arbejdsplads.

Hvordan bliver man den næste modtager af ML-Prisen?

- Det lyder lidt åndsvagt, men det jeg gjorde var at lave fuskearbejde - altså ting som ikke er skolerelateret. Når jeg fik opgaver for, så skyndte jeg mig at løse dem, for så kunne jeg nemlig lave noget sjovere i værkstedet. Jeg har lært lige så meget af de udfordringer, som jeg har givet mig selv, som jeg har af pensum. Fx havde jeg brug for en ny peberkværn, og så måtte jeg jo finde ud af, hvordan sådan en fungerer. Det lærte jeg rigtigt meget af. Sådan noget skal jo være i orden, for det er en selv, der kommer til at kigge på det.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anne Witt Thomsen

Administrativ medarbejder

Telefon

33 77 91 60

E-mail

awt@iu.dk

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI)

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk