Træningen er slut, deltagerne er landet, nu starter WorldSkills!

Med danske farver på de matchende trøjer er de danske deltagere til WorldSkills 2019 nu landet i Kazan, Rusland, klar til en uge med benhårde konkurrencer. WorldSkills 2019 begynder torsdag d. 22. august, og fem dage senere, den 27. august, kåres vinderne, der så kan kalde sig verdens bedste håndværkere.

Dygtige og vigtige for Danmark

- Jeg tager det meget roligt, lød det fra industriteknikeren Casper Rasmussen, da vi interviewede ham for et halvt år siden. Dengang var der ikke nogen konkurrencenerver at spore. Og da vi besøgte ham på virksomheden KVM i Kjellerup i starten af august, var det fortsat en fattet potentiel verdensmester, der mødte os. Men det seneste halve år er for Caspers Rasmussen vedkommende også blevet brugt yderst konstruktivt. Han har trænet tidligere WorldSkills-opgaver flere gange om ugen, mentaltrænet om aftenen og senest været en uge på træningsophold i Tyskland, hvor de har den helt rigtige CNC-maskine, som han også skal arbejde på til konkurrencen.

Sideløbende med forberedelserne har han naturligvis passet sit arbejde. For det er netop det, der gør WorldSkills-deltagerne helt særlige: De er både virkelig dygtige til deres fag, men også hårdarbejdende medarbejdere, der hver dag udfører et vigtigt stykke arbejde for Danmark.

Se hvordan i de følgende videoer, som også er at finde på Industriens Uddannelsers Facebookside. Her vil vi også løbende opdatere fra konkurrencerne i Rusland, så følg endelig med der for seneste nyt.