9. dec 2020

Abstrakte AMU-prøver bliver konkrete med fire nye film

Fire nyproducerede kortfilm skal gøre den afsluttende prøve på tre forskellige AMU-kurser lettere tilgængelige for kursisterne.

Siden der blev indført prøver i AMU pr. 1. januar 2019, er det løbende blevet overvejet i Industriens Uddannelser, hvordan man kan forbedre prøveoplevelsen for de i målgruppen, der ikke nødvendigvis er stærke i læsning og skrivning.

Spørgsmål efter filmen

Ideen til filmene opstod, da der skulle udvikles prøver til AMU-kurser, der handler om kommunikation, processer og konflikthåndtering. Emner som er svære at give et helt konkret facit på. Formålet er derfor at gøre abstrakt kursusindhold mere konkret.

- Vi er de første, der forsøger os med denne prøvetype i AMU. Det er en helt ny måde at beskrive prøver på, så det har været nødvendigt at beskrive hele processen fra grunden, siger uddannelseskonsulent Mette Hyllested-Winge, der er tovholder på projektet med filmene.

I hver film er der en dialogsituation, som afspejler indholdet på de tre kurser: Systematisk problemløsning, Produktionsoptimering vha. lean og Kommunikation om kvalitet i virksomheder

Når hver film er slut, skal kursisten besvare en række spørgsmål, som knytter sig til situationen, der udspiller sig i filmen.

Øje for målgruppen

Det er virksomheden Plotworks, der har produceret de fire film i samarbejde med Industriens Uddannelser og en arbejdsgruppe af faglærere.

- Vi har haft skarpt øje for målgruppen i udviklingen af filmene. Vi gør det for at hjælpe kursisterne til at få en behagelig prøveoplevelse, uden at gå på kompromis med et højt niveau i AMU-prøverne,
Mette Hyllested-Winge

 

Indspillet med skuespillere

Indholdet til filmene er skrevet af faglærere og tager udgangspunkt i konkrete situationer, der har fundet sted i produktionsvirksomheder i virkeligheden

Problemstillingerne i filmene er med vilje lavet så gennemskuelige som muligt, samtidig med at personerne, der spilles af professionelle skuespillere, er blevet instrueret i at artikulere meget tydeligt, forklarer Mette Hyllested-Winge.

Filmene skal bruges fra årsskiftet og kun på de tre udvalgte kurser, som alle er velbesøgte. Der er endnu ikke planer om at producere flere film, men det kan godt komme på tale.

- Hvis det er en prøveform der virker, så er det bestemt noget, vi vil gå videre med i fremtiden, siger hun.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Mette Hyllested-Winge

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 59

Mobil

40 21 81 88

E-mail

mhw@iu.dk