13. okt 2020

Epoxykonference havde fokus på nye initiativer fra arbejdstilsynet

I år var det bl.a. de nyeste initiativer fra arbejdstilsynet og branchemiljøfællesskabet vedr. arbejdet med epoxy og isocyanater, der var i fokus, da Industriens Fællesudvalg afviklede årets epoxykonference på Hotel Svendborg.

Deltagerne kunne også blive klogere på valg af skumprodukter, hvordan det opleves at blive syg af epoxyeksem, samt hvilke indsatser vindmølleindustrien har igangsat for at undgå epoxy- og isocyanateksem blandt deres medarbejdere.

Der var til årets konference afsat god tid til at fordybe sig i epoxykursets undervisningsmaterialer og afsluttende prøve. Fordybelsen og den efterfølgende erfaringsudveksling om undervisning til forskellige målgrupper, foregik i såkaldte familiegrupper.

Familiegrupper gav tryghed

De i alt syv familiegrupper var til dagen blevet oprettet for at skabe mere afstand mellem deltagerne. I løbet af konferencen var det familiegruppen, som den enkelte deltager, var i workshop med, sad sammen med og spiste sammen med. De i alt 50 deltagere gav udtryk for, at dette gav en ekstra tryghed i forhold til risikoen for smitte med coronavirus.

Middagstaler med sprogtips

Traditionen tro var der ved årets epoxy-konferencemiddag inviteret en middagstaler. I år var det Marianne Rathje, som er seniorforsker ved Dansk Sprognævn. Hun skrev tidligere på året et indlæg i Politiken om ordet værnemiddel. Et ord, som er gået fra at være et fagord - og særdeles velkendt for mennesker, der arbejder med epoxy - til at være allemandseje på grund af coronasituationen. Marianne Rathje var inviteret til at fortælle om sprogets udvikling i coronakrisen. 

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Christina Stougaard Hansen

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 32

Mobil

22 48 60 06

E-mail

csh@iu.dk

Thomas Jensen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 89

Mobil

20 31 97 90

E-mail

tje@iu.dk