24. mar 2021

Industrivirksomheder viser fortsat stor interesse for aftalt uddannelse

I 2018 oprettede DI og CO-industri et rejsehold, der fik navnet Den opsøgende uddannelseskonsulenttjeneste. Tjenesten, som er forankret i Industriens Uddannelser, har til opgave at fremme interessen for aftalt uddannelse som ramme om uddannelse og kompetenceløft for ansatte på industrivirksomheder i hele landet.

- Virksomhederne er positive, og de vil gerne i gang med uddannelse. Men de oplever ofte, at rejsen fra at afdække uddannelsesbehov til at medarbejderne anvender de nyerhvervede kompetencer er lang og vanskelig. Her ser virksomhederne os konsulenter som nyttige rejseguides.
Peter Høier, chefkonsulent

Og siden stiftelsen har holdet haft rigeligt at se til. I 2020 oplevede konsulenttjenesten en betydelig vækst i interessen for Aftalt Uddannelsen.

- Virksomhederne er positive, og de vil gerne i gang med uddannelse. Men de oplever ofte, at rejsen fra at afdække uddannelsesbehov til at medarbejderne anvender de nyerhvervede kompetencer er lang og vanskelig. Her ser virksomhederne os konsulenter som nyttige rejseguides, siger Peter Høier, chefkonsulent i den opsøgende uddannelseskonsulenttjeneste. 

Forandrede vilkår med corona

Før corona bestod størstedelen af aktiviteterne for konsulenttjenesten af stribevis af fysiske virksomhedsbesøg med fx virksomhedsledere og tillidsrepræsentanter. Faktisk mere end 1.000 møder er det blevet til siden Den opsøgende uddannelseskonsulenttjenestes start.

En del af de fysiske virksomhedsbesøg blev erstattet af onlinemøder, men flere og flere virksomhed åbner nu igen for de fysiske besøg.

- Det er nærmest en forudsætning med et kig i produktionen for at se produktionslinjer, maskiner, udstyr og teknologi m.m., og høre om de fremtidsplaner, virksomhederne har.
Annette Lindeman Carlsen, chefkonsulent

Og selvom de opsøgende konsulenter efter eget udsagn er blevet ”ganske erfarne” i afviklingen af Teams-møder, er det en fordel at kunne genoptage de fysiske møder. Det fortæller Annette Lindeman Carlsen, chefkonsulent i uddannelseskonsulenttjenesten.

- På det første møde er det altid godt at se hinanden i øjnene, høre om historikken i virksomheden og indgå den dybe dialog om behovet for kompetenceudvikling. Samtidig bruger en del af virksomhederne os også som sparringspartnere til valg af uddannelse for et kompetenceløft inden for det faglige område, og der er det fysiske besøg helt centralt, siger Annette Lindeman Carlsen og uddyber:

- Det er nærmest en forudsætning med et kig i produktionen for at se produktionslinjer, maskiner, udstyr og teknologi m.m. og høre om de fremtidsplaner, virksomhederne har.

Endnu en konsulent slutter sig til holdet

1. marts 2021 fik den opsøgende uddannelseskonsulenttjeneste endnu en ressource til at dække den voksende interesse fra virksomhederne. Det er Hans Kærgaard, som skal arbejde halvdelen af tiden som opsøgende uddannelseskonsulent. Resten af tiden skal han være med til at drive et AUB-projekt på data- og kommunikationsuddannelsen.

Hans Kærgaard har erfaring fra Netværkslokomotivet, hvor han gennem mange år har bistået virksomheder og medarbejdere med kompetenceudvikling. Hans Kærgaard har i forvejen kendskab til IKUF og en række andre kompetencefonde.

Hans Kærgaard

 

Hans Kærgaard er det nye ansigt i Den opsøgende uddannelseskonsulenttjeneste. Foto: Industriens Uddannelser.

Den opsøgende uddannelseskonsulenttjeneste består af Finn Brøndum, Annette Lindeman Carlsen, Peter Høier og Hans Kærgaard. Finn Brøndum og Peter Høier dækker IKUF, mens Annette Lindeman Carlsen fordeler sin arbejdstid dels på IKUF dels på SFKF og EKUF, som er kompetencefondene for hhv. fødevareområdet og emballageområdet.

Læs mere om aftalt uddannelse

Kontakt os gerne og hør nærmere

Annette Lindeman Carlsen

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 35

Mobil

51 96 53 34

E-mail

alc@iu.dk

Finn Brøndum

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 26

Mobil

20 22 41 84

E-mail

fbr@iu.dk

Hans Kærgaard

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 68

Mobil

40 33 62 64

E-mail

hkg@iu.dk

Peter Høier

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 52

Mobil

51 52 05 10

E-mail

peh@iu.dk