8. sep 2021

Mekanikerne får to nye AMU-kurser inden for højvolt batteri- og varmepumpeteknologi

El-bilområdet er i rivende udvikling, og efterspørgslen på kompetencer i håndtering af batterier og varmepumpeteknologi til el- og hybridbiler er stor. Derfor har Metalindustriens Uddannelsesudvalg udviklet to nye AMU-kurser, som skal imødekomme behovet.

De to kurser hedder hhv. ”Højvolt batteriteknologi inden for el/hybrid køretøjer (49819)” og ”Varmepumpeteknologi inden for el/hybrid køretøjer (49820)”.

Nyeste el-biler på markedet

På førstnævnte AMU-kursus får deltageren kendskab til sikkerhedsmæssige aspekter ved arbejde i højspændingsbatteripakke, på højspændingskomponenter under spænding, herunder brug af værnemidler og specialværktøj.

På kurset om varmepumpeteknologi får deltageren indsigt i højtvoltskompressorens opbygning og virkemåde samt de sikkerhedsmæssige aspekter ved arbejde på højspændingskomponenter.

Varmepumpen bruges til at regulere indeklimaet i bilen mest energieffektivt. Varmepumpeteknologien findes i de allernyeste generationer af el-biler, der kommer på markedet, og det medfører behovet for at kompetencedække området, så faglærte mekanikere kan arbejde på systemerne.

Forventer høj aktivitet på kurserne

Autobranchen oplever stor efterspørgsel på kompetencerne inden for de to nye AMU-kurser, og derfor forventer de høj aktivitet på kurserne. 

AMU-kurserne vil blive udbudt allerede i 4. kvartal 2021 på bl.a. Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anders Hiort Hansen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 63

Mobil

22 35 35 26

E-mail

ahh@iu.dk