20. jan 2020

Christian fra Aarhus er ny danmarksmester i karrosseriteknik

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene på 45 erhvervsuddannelser i Bella Center i København.

Her kunne Christian Bjerregaard Sambleben lade sig hylde som Danmarks bedste karrosseritekniker. Han er i lære hos Jydsk Automobilcentrum Randers og går på College 360.

Det er helt fantastisk at have vundet - der er ikke noget der kan slå mig ud lige nu. Det har været helt vildt hårdt at være med. Det er opgaver vi skal lave på den halve tid af, hvad det normalt ville tage, så der er meget stress på.
Danmarksmester i karrosseriteknik, Christian Bjerregaard Sambleben


Statsministeren takkede deltagerne og hyldede vinderne

Statsminister Mette Frederiksen overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne. Hun benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

Først og fremmest en kæmpe tak for at træffe det valg, som i virkeligheden er det sværeste valg – for det er det blevet i dagens Danmark at tage en erhvervsuddannelse. I har taget stilling, I er gået jeres egen vej fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen.
Danmarks statsminister, Mette Frederiksen


Se alle industriens danmarksmestre

Industrien har ved DM i Skills 2020 været repræsenteret med fagene automatiktekniker, industritekniker, karrosseritekniker, klejnsmed, personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, entreprenørmaskinmekaniker samt grafisk tekniker og mediegrafiker.

Se vinderne i alle industriens fag her.

Derudover har publikum haft mulighed for selv at prøve kræfter med demofagene flytekniker, teknisk designer, værktøjsmager, landbrugsmaskinmekaniker og procesoperatør.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 300 deltagere fra 45 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Næste DM i Skills holdes i Fredericia i 2021.

Fotokredit: Per Daugaard.