20. jan 2020

Her er vinderne af DM i Skills fra de grafiske uddannelser

De er blevet testet til deres yderste, deltagerne i DM i Skills 2020. Siden undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil torsdag d. 16. januar skød danmarksmesterskaberne for elever og lærlinge på erhvervsuddannelser i gang i Bella Center i København, har de dystet i bl.a. innovation og hurtighed.

Lørdag eftermiddag kulminerede de mange timers hårde arbejde og flere måneders forberedelser med kåringen af hvert fags vindere, som nu kan kalde sig danmarksmestre.

Fra de grafiske uddannelser blev det mediegrafikeren Ida Yndal Mikkelsen og den grafiske tekniker Patrick Jul Hansen, der vandt.

Ida Yndal Mikkelsen er i lære hos Kontrapunkt Group og går på Roskilde Tekniske Skole. Om konkurrencen og kåringen siger hun:

- Det er en ære og jeg er meget stolt af mig selv. Det er noget, jeg kan skrive på mit CV og bruge fremadrettet. Jeg havde jo håbet på, at det ville gå godt, men man kan aldrig vide sig sikker. Og undervejs i konkurrencen kunne jeg ikke se, hvordan de andre klarede sig, så jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg var oppe imod.

Patrick Jul Hansen er i lære hos Kailow A/S og går på TECHCOLLEGE. Han siger:

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad. Jeg havde også en rigtig god fornemmelse i løbet af konkurrencen, men man kan jo ikke vide sig sikker, før de kalder ens navn op. Så jeg er glad, og det er alle på mit arbejde, mine forældre og min kæreste også. Det var fedt at være med til konkurrencen og kunne vise faget frem.

Statsministeren takkede deltagerne og hyldede vinderne

Statsminister Mette Frederiksen overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne. Hun benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

- Først og fremmest en kæmpe tak for at træffe det valg, som i virkeligheden er det sværeste valg – for det er det blevet i dagens Danmark at tage en erhvervsuddannelse. I har taget stilling, I er gået jeres egen vej fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 300 deltagere fra 45 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Næste DM i Skills holdes i Fredericia i 2021.

Fotokredit: Per Daugaard.