9. jan 2020

IU’s guide til DM i Skills

Oplev konkurrencerne

DM i Skills er først og fremmest en konkurrence. 300 lærlinge og elever fra 45 erhvervsuddannelser, herunder 39 fra industrien, dyster om at blive de bedste til deres fag. De skal være hurtige, præcise, innovative og have styr på sikkerheden. Vil du se smede, mekanikere, industriteknikere og en masse andre unge i aktion, kan du orientere dig på kortet her og se, hvor de enkelte fag holder til.

Prøv, mærk og føl en uddannelse

Hvordan føles det egentlig at oprette buler i biler, nitte i flyaluminium eller skifte hjul på en elbil?

DM i Skills har i 2020 temaet ’tvivl’. For der er meget at være i tvivl om, når man skal vælge uddannelse, og derfor er der også rig mulighed for at prøve, mærke og føle de forskellige erhvervsuddannelser og tale med lærlinge, der i gang med dem. På området ”Motorvejen” er det flyteknikere, karrosseriteknikere, cykel- og motorcykelmekanikere samt personvogns- og lastvognsmekanikere, du kan møde, imens det på ”Teknologi & produktion” er industriteknikere, tekniske designere, værktøjsmagere, industri- og procesoperatører samt smede.

Du finder ”Motorvejen” på H-054 og ”Teknologi & produktion” på H-051.

Mød en lærling fra industrien

Hos Lærlingeindsatsen (DI) kan du møde unge, der har deres dagligdag ude i industriens virksomheder og spørge dem om alt det, du gerne vil vide om at tage en erhvervsuddannelse som smed, industritekniker, automatiktekniker og værktøjsmager. Lærlingene kommer fra virksomheder, der fremstiller fx tankvogne, tandimplantater og trykmaskiner, og der er mulighed for både at se og prøve nogle af de produkter og maskiner, de arbejder med.

Du finder Lærlingeindsatsen på H-046.

Skift hjul på tid

Hvor hurtigt kan du skifte hjul på en bil? Kan du gætte, hvor mange meter LAN-kabel der er i det gennemsigtige rør? Eller har du heldet med dig, så lykkehjulet udløser en præmie? Hvis du er et konkurrencemenneske, er Dansk Metals stand stedet for dig. Mens du dyster, kan du få en snak med lærlinge, der selv er i gang med at blive fx mekaniker, industritekniker, karrosseritekniker eller datatekniker.

Du finder Dansk Metal på H-047a.

Fagforening, fodbold og vejledning om uddannelsesvalg

Konkurrencer og fede præmier er der også på 3F’s stand – og her er det din viden om fagbevægelsen, der skal testes.

Samtidig vil du kunne møde unge under uddannelse og medarbejdere, der er specialiseret inden for uddannelsesområdet. De står alle klar til at hjælpe dig med vejledning og inspiration til uddannelse.

Psst - der går også rygter om, at nogle superligaspillere kigger forbi standen!... 3F er nemlig hovedsponsor for Superligaen! Så hold særligt øje med 3Fs stand kl. 10.30 og 13.30 torsdag og fredag, hvor du kan hilse på nogle af spillerne.

Du finder 3F på B3-002.

Til Texas med industriteknikerne

Hvert år rejser en lille gruppe danske industriteknikerlærlinge til Texas i USA, hvor de arbejder hos den topmoderne kampflyproducent Lockheed Martin. Inden næste hold rejser afsted, lægger de vejen forbi industriteknikernes stand på DM i Skills, hvor de både vil svare på spørgsmål og afvikle en konkurrence. Så lyder et udlandsophold på en af verdens største fabrikker spændende, skal du kigge forbi og spørge dem om alt det, du gerne vil vide om at blive industritekniker. Måske bliver det dig, der om et par år er på vej til Texas?

Lockheed Martin lærlingene vil være på industriteknikernes stand H-038 om fredagen fra 9.00-16.00.

Deltag i DI’s uddannelsesstafet

Hvad arbejder en automatiktekniker egentlig med – automobiler eller robotter? Og hvad fremstiller klejnsmedene i deres konkurrence? Kan du svare på spørgsmålene i DI’s uddannelsesstafet, er præmien ikke mindre end en højtaler fra B&O! Men det kræver, at du besøger en masse konkurrencestande, hvor svarene kan findes – så snør skoene og sæt i gang!

Spørgsmålene til stafetten får du hos Lærlingeindsatsen på stand H-046.

Hold øje med Hands-on – og vind en biograftur

Kender du Hands-on’s grønne logo? Ellers så se det her, og hold godt øje med det i Bella Center, hvor repræsentanter fra Hands-on vil gå rundt i sorte t-shirts med Hands-on logo og QR-koder. Scanner du koderne, kan du se film om at tage en erhvervsuddannelse i industrien – og derefter deltage i konkurrencen om to biografbilletter.

Det praktiske

Åbningstider for besøgende:

Torsdag d. 16. januar: 10.15 – 19.00 (Konkurrencerne til kl. ca. 17.00)

Fredag d. 17. januar: 8.00 – 17.00

Lørdag d. 18. januar: 8.00-14.00 (Konkurrencerne slutter ca. 12).

Gratis entre alle dage.

Transport:

Metrostationen Bella Center ligger lige ved Bella Center indgang øst, og togstationen Ørestad ligger også i gåafstand.

Bemærk, at parkeringsmulighederne omkring Bella Center er begrænsede.

Mad og drikke:

Der er mulighed for at købe mad under arrangementet. Om torsdagen d. 16. januar serveres der desuden gratis aftensmad til de første 3500 gæster til aftenåbent kl. 16.00 – 19.00.

Kort over Bella Center: 

https://skillsdenmark.dk/wp-content/uploads/Kort-og-udstillerliste-DM-i-Skills-2020.pdf