Nyt kursus skal sikre digitale kompetencer til industriens medarbejdere

Derfor er DI, 3F Industrien og Industriens Uddannelser nu klar med kurset Intro til digitalisering. Det skal dække det hastigt stigende behov for basal digital forståelse, der er blandt ufaglærte og faglærte i industrien, og sikre deres kompetencer inden for opsamling, lagring og anvendelse af produktionsdata i en industriel produktion.

Flere kompetencer giver mindre nedetid

På den sønderjyske virksomhed LINAK A/S har indkøb af 23 robotter på tre år betydet, at de har gjort sig afgørende erfaringer om, hvad der er vigtigt at huske som virksomhed, inden man går i gang med automatisering.

- Vi havde haft en meget mere stabil produktion, hvis vores medarbejdere havde haft de kompetencer til håndtering af robotter, som det kræver, fortæller Hans Jørgensen, arbejdsleder på LINAK A/S, og tilføjer:

- Det er vigtigt for dem, der tænker i automatisering, at de er på forkant med uddannelse af deres medarbejdere. Vi var ikke hurtige nok, fordi vi troede, det ville gå af sig selv, når først robotterne kom. Men det gjorde det ikke, fortæller Hans Jørgensen. Han er ikke i tvivl om, at digitaliseringskurset er en vigtig del af rejsen mod mere digitalisering og automatisering i industrien.

Opsamling af data giver bedre kvalitet

For en af dem der står i produktionen til dagligt på den sønderjyske virksomhed, er den digitale forståelse helt central i arbejdet med maskinerne.

- Mere og mere kommer til at foregå på iPad og skærme i stedet for papir, og samtidig kommer der flere robotter til. Det kræver, at vi kan nogle grundlæggende ting på computer, siger Benny Feike, der arbejder som Water Spider. I sin stilling har han det store overblik over den daglige drift i sin afdeling.

- Digitaliseringen gør, at vi kan trække langt flere data ud af systemet og se, hvilke opgaver der skal laves på hvilke tidspunkter. Vi kan også følge med i produktionen fra første til sidste led, og det gør den daglige drift meget mere effektiv, siger Benny Feike.

Find tid og sted for kurset på amukurs.dk

Kurset kan afvikles på virksomheden. Deltagerbetalingen er lav, og der kan søges offentlig løntabsgodtgørelse.

Find kurset her

  1. Intro til digitalisering
  2. Kort præsentation af kurset