Robotkurser er populære på EUC Syd

- Det har altid kørt godt på robotområdet, men inden for det sidste trekvarte år er virksomhederne begyndt at vågne op, så der har vi haft rigtig travlt, fortæller Toni B. Lynge, uddannelseskonsulent på EUC Syd.

Efterspørgslen på robotkurserne har betydet, at EUC Syd har ansat to nye lærere. Det er især uddannelsen til robotoperatør, der er rift om.

- Kurserne er fordelt på tre modeller. Fra det helt lavpraktiske niveau, hvor man finder ud af, hvad en robot kan, over betjeningen af den, og til det højteoretiske niveau hvor man lærer at programmere den, siger Toni B. Lynge.

Måtte leje en ekstrarobot

En af de virksomheder, der har benyttet robotkurserne på EUC Syd flittigt, er LINAK A/S, der ligger i Nordborg. Selvom EUC Syd er landets største udbyder af efteruddannelse på automatikområdet med en stor maskinpark på ti robotter, gav det travlhed ved skolens Kawasaki-robot, der blev brugt til at efteruddanne virksomhedens medarbejdere.

- LINAK A/S lejede en ekstra robot til skolen i forbindelse med at vi fik 75 mand på kursus. Så kunne vi gennemføre undervisningen, uden at der var for mange kursister ved robotten ad gangen, fortæller Toni B. Lynge.

Siden februar 2017 har det også været muligt at tage en række robotkurser på Sjælland. Erhvervsskolen NEXT er den første skole i Østdanmark, der udbyder robotkurser. 

Se kursuspakker

Betjening af robotter

Automatiske anlæg og PLC