Robotkurser udbydes i Østdanmark for første gang

Robotterne i dansk industri er kommet for at blive. Derfor stiger behovet også for kurser, som opkvalificerer produktionsmedarbejderne til at kunne håndtere og programmere robotterne.

Erhvervsskolen NEXT i København er den første skole i Østdanmark, som udbyder disse to grundlæggende robotkurser:

Robotbetjening for operatører

Robotter i industrien for operatører

Mere tryg ved at arbejde med robotter

Det kan komme mange sjællandske produktionsmedarbejdere og –virksomheder til gode, viser erfaringerne fra Jylland. Her har robotoperatør Frank Petersen fra LINAK Danmark A/S i Nordborg gennemført de to kurser på EUC Syd.

Det er godt, fordi det aflaster os i det fysiske arbejde, men man kan godt få lidt berøringsangst.
Frank Petersen fra LINAK Danmark A/S

- Hos LINAK har vi indkøbt rigtig mange robotter. Det er godt, fordi det aflaster os i det fysiske arbejde, men man kan godt få lidt berøringsangst. Det er jo nogle dyre maskiner, og nogle gange kan man godt blive lidt bekymret for at gøre noget forkert, fortæller Frank om sin første reaktion, da hans arbejdsplads gennem 17 år begyndte at indkøbe robotter til produktionen.

Derfor var Frank en af de mange medarbejdere, som kom på kursus i grundlæggende håndtering af robotter i industrien.

- Det var rigtig godt at være af sted på kursus. Det har givet en stor tryghed at blive klogere på arbejdet med robotter, siger Frank, som nu overvejer udvidede robotkurser for også at kunne løse flere vedligeholdelses- og programmeringsopgaver.