Uge 8 Casper Maaler Emne Copy
19 februar 2019

Mentaltræning og opgaver på tid - Sådan forbereder Casper sig til WorldSkills

Om et halvt år skal Casper Rasmussen stå distancen i drejekonkurrencen for industriteknikere til WorldSkills i Kazan i Rusland.

20-årige Casper Rasmussen blev udtaget til WorldSkills, efter han vandt DM i Skills for industriteknikere i 2018. Træningen tager tid, men Casper Rasmussen mener selv at have fundet en god balance i dagligdagen.

- I det nye år har jeg brugt to hele dage om ugen på at træne i Horsens. Der har jeg har de bedste forudsætninger for at træne, fordi de har udstyr og drejebænk meget lig det der er til WorldSkills. Så jeg kommer ikke tættere på, hvordan det bliver til VM, siger Casper Rasmussen.

Mentaltræner en aften om ugen

Foruden de to ugentlige træningsdage bruger den unge industritekniker også fritid på at øve sig i tegneprogrammerne på computeren frem til hver træning. Og som noget helt nyt, er han også begyndt at træne psyken.

- Jeg er begyndt at gå til mentaltræning en aften om uge for at kunne håndtere det pres, der kommer. Det handler om at blive bedre til at tænke de rigtige tanker og få det mentale overskud, når jeg bruger så meget tid på det. Og så arbejder jeg også med at kunne overføre den ro, jeg har haft i træningsforløbet, til når jeg kommer til Rusland.

Har rykket sig

Den systematiske træning begynder at give resultater for Casper Rasmussen, som til WorldSkills kun skal konkurrere i drejning inden for industriteknikerfaget.

- Jeg kan mærke en stor forskel, hvis jeg ser tilbage på niveauet efter sommerferien sidste år. Jeg er blevet bedre og hurtigere. Lige nu træner vi hurtighed på maskinen, hvor vi tager tid på opgaverne og kontrollerer, hvor mange point jeg ville have fået til sidste WorldSkills. Det en god måde at træne på, siger han.

Banner med Casper Rasmussen på Mercantec
På Mercantec er de stolte af deres tidligere industriteknikerelev Casper Rasmussens bedrifter. Selv forsøger han at tage opmærksomheden med ro, fortæller han. Foto: Mercantec

Systematisk træning giver ro

Når Casper Rasmussen ikke træner til WorldSkills, finder han tid til at træne håndbold tre gange om ugen og spille kamp i weekenden. Noget der giver ham et godt afbræk fra WorldSkills-forberedelserne.

- Jeg har fundet en god balancegang i at bevare motivationen for at træne til WorldSkills og stadig have gang i andre ting. Det ville være ærgerligt, hvis jeg var nået hertil, men bare ikke gad at åbne et tegneprogram eller tage tid ved maskinen, fordi det havde fyldt for meget for længe, siger Casper Rasmussen, som ikke mærker noget til konkurrencenerver. 

- Jeg tager det meget roligt. Det giver ro, at træningen er blevet sat i system. Og så er jeg et sted, hvor jeg ikke føler, at jeg kan gøre mere, end det jeg gør nu.

WorldSkills er verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. WorldSkills holdes hvert andet år, og Danmark har tidligere deltaget høstet en del medaljer. WorldSkills finder sted næste gang 22.-27. august 2019 i Kazan i Rusland.

Plakat af Casper Rasmussen