De unge lærlinge og elever – som kan komme fra både tekniske og merkantile fag – bliver en del af et helt nyt projekt, som skal øge interessen for erhvervsuddannelser i industrien og gøre dem til at bevidst valg, man som ung er stolt af at træffe.
Det skal bl.a. ske gennem liveshows på erhvervsskoler i hele landet, som kan streames på Youtube, gamerplatformen Twitch og andre sociale medier. Et liveshow består bl.a. af en række forproducerede videoer, hvor ca. 30 unge lærlinge og elever med klip fra deres egen hverdag viser , hvorfor det er attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse i industrien. Det er de forproducerede videoer, Hands-on skal bruge deltagere til.
De unge bliver en del af følgende temaer:
Livet i praktik:
Om unge, som i deres praktik oplever sjove, udfordrende eller anderledes arbejdsopgaver. Det kan fx være en særlig opgave, som skal løses på virksomheden, et socialt arrangement eller et kundebesøg, man ser frem til.
Stræberne:
Her er fokus på at portrættere unge, som vil noget særligt med deres uddannelse eller udstråler en passion for deres faglighed. Det kan være ambitionen om en god karakter til svendeprøven eller en særlig uddannelsespris. Fokus kan også være på træning mod deltagelse i DM i Skills eller andre fagkonkurrencer, at skulle i praktik i udlandet eller måske en drøm om at læse videre.
Kender du en lærling eller elev, der kunne passe ind i et af de ovenstående temaer, så prik gerne til vedkommende.
Man kan læse mere om projektet og om at deltage i det her.
Hvem kan deltage?
Der er dog et par krav, som det er vigtigt at deltagerne opfylder:
- De skal være under 25 år.
- De skal være medlem af en af de organisationer, som står bag Hands-on: Dansk Metal, HK, 3F eller Teknisk Landsforbund.
- De skal være i gang med en af de 50 uddannelser, som er med i Hands-on. Se hvilke ved at klikke her
- De skal være i praktik på en industrivirksomhed, som er medlem af DI. Kontakt Hands-on kampagnen, hvis du har brug for at få det tjekket på hands-on@hands-on.dk eller 33 77 91 11.
Derudover skal deltagerne have:
- Mod på at være foran, og tale til, et kamera og potentielt blive et kendt ansigt blandt unge i Danmark.
- Tid og lyst til at tale i telefon med produktionen i ca. 1 time, være foran kameraet i 1-2 dage og efterfølgende have lyst til at deltage i fx live chat eller lignende arrangementer i en lille periode efter udsendelsen.
- Lyst til at være en god ambassadør for deres uddannelse.
Sådan ansøger man
Lærlingene/eleverne skal sende et videoklip på ca. et minut, hvor de fortæller lidt om:
- Hvilken uddannelse de er i gang med, og hvad det fede er ved netop den.
- Hvilken skole de går på og hvor de er i praktik.
- Hvad der er særligt spændende ved deres fag og arbejdsopgaver.
- Hvorfor de gerne vil være med i projektet.
- Hvad deres drømme for fremtiden er.
Alternativt kan de også skrive en mail til hands-on@hands-on.dk.