Fællesbillede2021
24 september 2021;

Metalindustrien har hyldet de dygtigste lærlinge med ML-Prisen 2021

25 nyudlærte lærlinge inden for metalindustrien blev fejret fredag formiddag i Den Sorte Diamant i København ved den årlige uddeling af Metalindustriens Lærlingepris (ML-Prisen)

Fredag d. 24. september hyldede metalindustrien 25 dygtige nyudlærte lærlinge i Den Sorte Diamant i København, hvor den årlige ML-Pris blev uddelt for 19. gang.

Familier, faglærere og mestre var også inviteret med til fejringen, og ca. kl. 10.15 tog alle gæster og prismodtagere plads i Dronningesalen. Herefter gik Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal og formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg, på scenen for at lykønske de 25 lærlinge og understrege deres vigtig rolle i den grønne omstilling. 

- Der bliver snakket særlig meget om al den kvalificerede arbejdskraft, vi mangler. Om hvor vigtigt de faglærte er for den grønne omstilling. Begge dele er rigtig, og begge dele er bekymrende. Men jeg vil sige, at jeg bliver heldigvis mindre bekymret, når jeg ser jer. For når man ser på jer, ser man, hvordan ægte kompetencer ser ud. Hvordan kvalifikationer og ihærdighed ser ud, og hvordan dygtige faglærte ser ud. For det er det, I er, sagde Kasper Palm.

Efter et musikalsk indslag af violinist Christine Bernsted fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium var det tid til selve prisoverrækkelsen.

Fællesbillede2021

Foto: Søren Malmose

Statuette, blomster og håndtryk

Hver af de 25 prismodtagere blev kaldt på scenen til håndtryk og overrækkelse af statuette, diplom og blomster. Samtidig blev der læst uddrag op af de indstillinger, som skoler og virksomheder har skrevet om lærlingene.

Til slut kom Michael Boas, der er fungerende næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og chefkonsulent i DI, på scenen, og henvendte sig direkte til prismodtagerne: 

- Det er jer, der besidder vores konkurrencekraft i Danmark. Den skal I være stolte af. Hvis vi skal fastholde vores position, er det helt afgørnede, at flere går den vej, I er gået, og også bliver talentfulde og dygtige faglærte. Faglærte der kan tage del både i produktion og udvikling af fremtidens produkter, løsninger og services, sagde Michael Boas.

Et nåleøje

De 25 nyudlærte lærlinge, som modtog ML-Prisen, har alle udmærket sig ved et 12-tal til svendeprøve. De har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort fagligt overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og selvfølgelig være gode kammerater og kolleger på deres arbejdspladser.

For at komme i betragtning til ML-Prisen skal både praktikvirksomheden og erhvervsskolen indstille lærlingen.

 Se billeder af alle prismodtagerne 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Morten Ørnsholt

Sekretariatschef

Telefon

33 77 91 84

Mobil

29 49 45 92

E-mail

moe@iu.dk