Skillsåbning
27 april 2022

IU’s guide til DM i Skills 2022

49 konkurrencefag, 22 demonstrationsfag og op mod 70.000 besøgende på bare tre dage. Ved du ikke, hvor du skal starte og slutte på årets største uddannelsesevent, så læs med her. IU guider til DM i Skills d. 28.-30. april 2022. Det årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelser er tilbage, større end nogensinde.

DM i Skills er først og fremmest danmarksmesterskabet for unge håndværkere. 300 lærlinge og elever fra 49 erhvervsuddannelser, herunder 60 elever fra industrien, dyster om at blive de bedste til deres fag. De skal være hurtige, præcise, innovative og have styr på sikkerheden. Vil du se smede, mediegrafikere, procesoperatører og en masse andre unge i aktion, kan du orientere dig på kortet her og se, hvor de enkelte fag holder til:

Kort over Skills City

Prøv, mærk og føl en uddannelse

Kan du skifte hjul på en bil – og kan du gøre det hurtige end HAAS-teamet? Ved du, hvordan man 3D-printer i plastik eller svejser metal i en svejsesimulator?

Det og meget mere kan du opleve, når du får muligheden for at prøve, mærke og føle dig igennem fagene til DM i Skills. Du kan også stille spørgsmål til elever som går på uddannelsen. Kig efter de gule balloner, de markerer hvor prøv, mørk og føl fagene er.

Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i kataloget. 

Den grønne stand

Som noget nyt i år kan du besøge Hands-on’s grønne stand i hal 2. På standen kan du opleve, hvordan metalindustriens uddannelser er med til at bære den grønne omstilling i industrien. Du kan også svinge forbi standen, hvis du er kaffetrængende, her er nemlig espresso til standens gæster, der kommer for at få en snak om grøn omstilling og industriens uddannelser.

Metroruter viser vej

Det er svært at nå det hele til DM i Skills, så for at få det bedste ud af dit besøg, kan du gå en metrorute. Der er fire forskellige metroruter, som viser vej gennem telte og haller og stopper ved et udpluk af de forskellige fag, konkurrencer og stande på vejen.

Du kan finde de forskellige ruter her.

Se megaværktøjerne

Hvis du opholder dig i Kalundborg i flere dage eller gerne vil opleve DM i Skills uden for teltbyen i Høng, så kan du tage ud og se megaværktøjerne. Der er placeret seks megaværktøjer i Kalundborg kommune, to er i Kalundborg, to ved Gørlev og to ved Høng. Megaværktøjerne er bl.a. en flere meter høj hammer og et kæmpe vaterpas. Megaværktøjerne er fra DM i Skills i Næstved tilbage i 2019.

Følg DM i Skills live på youtube

Hvis du ikke har mulighed for selv at komme til Høng eller hvis du bare ikke kan få nok af konkurrencerne, giver SkillsDenmark dig muligheden for at komme med helt ud på standene, når der sendes live fra konkurrencerne alle tre dage via youtube.

Se tidsplan for live-sending 

Det praktiske

Der er gratis adgang alle dage.

Åbningstider for besøgende:

Torsdag d. 28. april 10:15 -19:00

Fredag d. 29. april 8:00 – 17:00

Lørdag: d. 30. april 8:00 – 14:00 (konkurrencerne slutter ca. kl. 12:00)

Transport til Høng:

Hvis du tager bilen til Høng, så er det muligt at parkere i området. Du kan finde mere information om parkering på skillsdenmark.dk.

Program

Hvis du vil se hele programmet, kan du orientere dig her