COLOURBOX17581488
24. jun 2022

Kommende cykelmekanikere skal vise deres kompetencer ud fra en ny svendeprøve

Svendeprøven til cykelmekanikeruddannelsen er blevet opdateret. Uddannelsen og svendeprøven får nu et løft, så de er mere tidssvarende.

Når de kommende cykelmekanikere skal til svendeprøve til efteråret i 2022, skal de op til en ny svendeprøve, hvor elcykler fylder mere. Lærlingene skal nu prøves i deres kompetencer i at finde fejl og reparere elcykler og til at vejlede kunderne om elcykler.

- Hele uddannelsen blev opdateret sidste år, og derfor har CELF, Herningsholm Erhvervsskole, TEC og Metalindustriens Uddannelsesudvalg sammen udviklet en ny svendeprøve, der også undersøger de nye krav, der er til de kompetencer, som cykelmekanikere skal have fremover. Det er blandt andet at kunne arbejde med elcykler, men også for eksempel ladcykler og andre specialcykler, som der kører flere og flere af på vejene, siger Merete Hende, chefkonsulent for Metalindustriens Uddannelsesudvalg.

Udover elcykler, vil de også få mulighed for at vise deres praktiske og teoretiske kompetencer indenfor blandt andet bygning af cykelhjul samt fejlfinding, vedligehold og reparation af andre dele på cykler. 

I 2021 blev der færdiguddannet 169 cykelmekanikere. Uddannelsen varer fire år og seks måneder, inklusive grundforløbet.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Merete Hende

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 64

Mobil

61 13 30 41

E-mail

mh@iu.dk