ML-Prisen Grundfos
26 september 2022

ML-Prisen: Grundfos hylder lærlinge i deres Hall of Fame

I Grundfos er de stolte af deres ML-Prismodtagere (Metalindustriens Lærlingepris). Og der er mange at være stolte af. Hele 25 af Grundfos’ lærlinge har gennem tiden opnået den eftertragtede ML-Pris. På Grundfos hylder de talentmassen både i deres interne kommunikation og fysisk i deres ’Hall of Fame’, hvor alle diplomerne er hængt op.

Som opstart til ML-Prisen, der bliver uddelt for 20. gang fredag d. 30. september, har vi talt med CSR-Manager i Grundfos, Jesper Kvistgaard.

Hvad betyder det for jer, at I har så mange lærlinge, som igennem tiden har fået ML-Prisen?

- Vi arbejder hver dag på, at alle vores lærlinge bliver så dygtige som overhovedet muligt. Og vi har nogle virkelig dygtige lærlinge. Når de så også bliver anerkendt med en pris for deres flotte arbejde, ser vi det helt klart også som en stor anerkendelse af os som oplæringsvirksomhed.

ML-Prisen er en god mulighed for at holde fast i det gode, vi gør.

Vi har 17 forskellige uddannelser på Grundfos, og vi tager vores oplæringsansvar meget alvorligt. Det er ikke noget, der bare kommer af sig selv. Og her er ML-Prisen en god mulighed for at holde fast i det gode, vi gør.

Hvordan taler I om ML-Prisen i virksomheden?

- Selvom vi er en stor global virksomhed, hvor der er masser af nyheder hele tiden, så er ML-Prisen noget, der er stor interesse for i alle led af forretningen. Det er både noget, vi italesætter og fejrer, som du også kan se med vores Hall of Fame, som vi er meget stolte af.

Jeg synes helt generelt, at vi godt kunne fejre erhvervsuddannelserne mere. Vi kunne lære noget af den måde mange uddannelser fejres på andre steder.

Vi skal italesætte erhvervsuddannelserne positivt og være med til at skabe mediebevågenhed på, hvor dygtige de unge og voksne lærlinge er. På den måde kan vi forhåbentlig også tiltrække flere dygtige mennesker til erhvervsuddannelserne. Og det jo noget, der er fuldstændigt afgørende for alle virksomheder. Der er mange fordomme om erhvervsuddannelserne, men det kan vi i hvert fald sparke til hjørne, når man ser de mange mennesker, der bliver indstillet hvert år.

Hvad betyder det for lærlingene at være indstillet og evt. at modtage prisen?

- De er både stolte og ydmyge over at få den anerkendelse. Alene det at kunne blive nomineret kræver et talent for sit fag. De skal jo både have 12 til svendeprøven samt have udmærket sig socialt. Så det er nogle dygtige mennesker.

Vil du anbefale andre virksomheder at indstille deres lærlinge?

- Ja, helt bestemt. Ikke mindst for lærlingens skyld, som har knoklet for at nå et flot resultat. Det er en god anledning til at anerkende lærlingens arbejde ved at indstille dem. De fortjener at blive hyldet, fordi de gør noget ekstraordinært. Og skulle de ikke vinde prisen, men ’blot’ blive indstillet, så har det stadig værdi for lærlingen. Vi sender altid vores indstillingstekster til de indstillede lærlinge. Og det betyder meget for dem.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Anja Ougaard

Sekretariatschef

Telefon

33 77 91 03

Mobil

41 32 46 97

E-mail

ano@iu.dk