Uge 5 FGU Indsatsif Produktoer
09 februar 2022

Ny opsøgende konsulent åbner døre for unge

En ny målrettet indsats rækker ud til unge mellem 18-25 år, der får bedre muligheder for at komme i arbejde i industrien.

Foto: Søren Malmose

Unge på forberedende grunduddannelse (FGU) får nu bedre mulighed for at få job og uddannelse i industrien. Det sker igennem en ny målrettet indsats, som er forankret i Industriens Uddannelser.

Helt konkret har Industriens Fællesudvalg (IF) ansat en opsøgende konsulent, som over det næste år skal arbejde målrettet med at skabe forbindelse mellem FGU-skoler og virksomheder i industrien. Det skal give de unge, som er interesseret, bedre muligheder for at få job og uddannelse i industrien.

Samtidig får industriens virksomheder mulighed for at rekruttere nye medarbejdere i en tid, hvor mange mangler dygtige hænder og hoveder.

Fokus på produktøruddannelsen

Projektet vil især fokusere på produktøruddannelsen, der er en god mulighed for unge, som gerne vil have en kort erhvervsuddannelse målrettet industrien.

- Produktøruddannelsen kan åbne nogle døre for unge, som søger en teknisk og praktisk orienteret uddannelse i industrien. Vi håber derfor at skabe nogle nye muligheder for de unge på FGU, som de ellers ikke ville have haft adgang til. Samtidig vil vi gerne hjælpe virksomhederne i industrien med at finde flere lærlinge, siger Martin Liebing Madsen, sekretariatschef for Industriens Fællesudvalg (IF).

Det er Erik Serup Hansen, der skal stå for den opsøgende indsats, og hans primære opgave bliver at køre rundt i landet til industrivirksomheder for at vække deres opmærksomhed og interesse for at tage unge fra FGU i lære som produktører.

Finansieringen kommer fra ”Pulje til øget rekruttering af 18–25 årige til erhvervsuddannelserne” (under Trepartsaftale om flere lærepladser og entydigt ansvar), som sikrer fem mio. kr. om året til rekruttering til erhvervsuddannelserne.

Erik Serup Hansen kommer fra en stilling som selvstændig konsulent og har tidligere erfaring fra bl.a. Vestas og Netværkslokomotivet.

Se mere om uddannelsen til produktør:

Produktøruddannelsen

Kontakt os gerne og hør nærmere

Erik Serup Hansen

Opsøgende uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 90

Mobil

60 51 55 15

E-mail

esh@iu.dk

Martin Liebing Madsen

Sekretariatschef

Telefon

33 77 91 41

Mobil

21 21 88 16

E-mail

mlm@iu.dk