Uge 5 Procesoperatør På Skills Beskåret1
08 februar 2022

Procesoperatør er konkurrencefag til DM i Skills 2022

Procesoperatøruddannelsen er med som konkurrencefag til DM i Skills for første gang, når mesterskaberne finder sted i Høng til april.

Foto: Per Daugaard. På billedet bliver procesoperatøruddannelsen præsenteret som demofag til Skills i 2020. I år er uddannelsen for første gang med som konkurrencefag. 

Uddannelsen til procesoperatør har hidtil været med på DM i Skills som demonstrationsfag. For første gang nogensinde er faget i år med på listen over konkurrencefag.

- Det giver langt bedre mulighed for at vise bredden i uddannelsen og den måde en procesoperatør arbejder på, hvor samarbejde er et super vigtigt element, siger Karen Juul Thomsen, uddannelseskonsulent for procesoperatøruddannelsen.

Netop for at fremhæve samarbejdet i jobbet som procesoperatør, er konkurrencen skruet sammen som en holdkonkurrence. De erhvervsskoler, der har hovedforløbet til uddannelsen, er med i forberedelserne til Skills, og de har hver især udvalgt tre af deres elever, som skal arbejde sammen i skoleteams til konkurrencerne.

Skal konkurrere på andre skolers udstyr

Deltagerne i de udvalgte skoleteams skal i fællesskab udføre opgaverne i konkurrencen. På konkurrencens dag 1 og 2 - torsdag og fredag - skal deltagerne demonstrere deres evner til at oplære andre i at arbejde på udstyr fra deres egen skole og lære at bruge de andre skolers udstyr. Lørdag skal én fra teamet løse tre opgaver på de andre skolers udstyr med hjælp fra resten af teamet. Til slut bliver ét skoleteam kåret til vinder på baggrund af konkurrencerne.

- Opgaverne med at udveksle udstyr er valgt for at vise variationen i de arbejdsopgaver en procesoperatør kan blive stillet. Samtidig vil vi meget gerne vise, hvor vigtigt teamsamarbejdet er for det produkt, man producerer, siger Karen Juul Thomsen.

- Alle er meget spændte på at se resultatet af alt det arbejde, det er at planlægge Skills, og opleve den stemning der forhåbentlig bliver på standen. Efter Skills skal vi samle op på det hele og lave de ændringer, der skal til, for at det bliver endnu bedre i 2023, siger uddannelseskonsulent Karen Juul Thomsen.

Udover opbakning fra alle skolerne, har en lang række virksomheder valgt at bakke op om konkurrencen økonomisk - se listen herunder. Det er alle virksomheder, der har procesoperatørelever ansat.

  • Nordic Sugar A/S
  • FF Skagen A/S
  • H. Lundbeck A/S
  • Palsgaard A/S
  • AAK Denmark A/S
  • TripleNine A/S
  • Haldor Topsøe A/S
  • FMC
  • Crispyfood
  • Chr. Hansen

Kontakt os gerne og hør nærmere

Karen Juul Thomsen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 71

Mobil

22 93 29 98

E-mail

kjt@iu.dk