Uge 6 Forsyningsoperatoer
10 februar 2022

Rekordmange forsyningsoperatører er startet på Skive College

I år er de sædvanlige 12 elever på forsyningsoperatøruddannelsen på Skive College blevet til 35. Det er en målrettet konsulentindsats og et tæt samarbejde med Industriens Uddannelser, der har resulteret i det største hold nogensinde på skolen i Skive.

Forsyningsoperatører skal være med til at sikre Danmarks fremtidige elnet. Den grønne omstilling giver flere elbiler, varmepumper m.m., som øger presset på elnettet. Det kan i værste tilfælde medføre strømsvigt rundt om i landet, som det sås i flere områder i juledagene.

Derfor har Skive College arbejdet målrettet på at få flere elever på forsyningsoperatøruddannelsen, og den indsats har båret frugt. I det nye år er 35 forsyningsoperatørelever nemlig startet på Skive College, og det er næsten en tredobling af holdstørrelsen på et normalt år.

- Der er ingen tvivl om, at vores store fokus på kommunikation og samarbejde mellem energiselskabet og Skive College har haft en stor effekt, siger uddannelsesleder på Skive College, Kenneth N. Olesen.

Fælles for eleverne på det nye hold, er at de alle sammen har en uddannelsesaftale på forhånd. Den sikrer dem løn under uddannelsen og et job bagefter.

- Om 5-10-15 år står hele Danmarks elinfrastruktur til en kraftig opjustering. Det behov mærker vores virksomheder. De har svært ved at få nok arbejdskraft. Derfor ansætter de i stedet en lærling, som typisk er ansat som ufaglært i virksomheden allerede, siger Kenneth N. Olesen.

Ny AMU-pakke samler kurser på området

For at understøtte indsatsen med at få flere hænder til at sikre fremtidens elnet, har Industriens Fællesudvalg (IF) også bidraget ved at udarbejde en ny AMU-pakke til elforsyningsområdet. Den hedder: ”Intropakke til forsyningsoperatøruddannelsen."

- Intropakken til elforsyning giver et grundlæggende kendskab til branchen, så man bagefter har gode muligheder for at få arbejde
Jesper Krabbe, medlem af Udviklingsudvalg for energi og forsyning og afdelingsleder i virksomheden Nexel.

Pakken består af 12 AMU-kurser, der introducerer eleven til elforsyning, sikkerhed og digitalisering. AMU-pakken er udviklet til ufaglærte, som ikke har erfaring i branchen. Kursuspakken varer i alt 23,5 dage.

AMU-pakken er lavet i et tæt samarbejde mellem Udviklingsudvalg for energi og forsyning (et underudvalg under IF) og Skive College. Jesper Krabbe, som sidder i udvalget, og som til dagligt er afdelingsleder i Nexel, har været med til at sammensætte den nye intropakke.

- Intropakken til elforsyning giver et grundlæggende kendskab til branchen, så man bagefter har gode muligheder for at få arbejde, siger Jesper Krabbe og tilføjer: 

- Det er vigtigt at få fat i de rigtige mennesker, som har lyst til at arbejde i branchen. Det håber vi, at vi kan få med denne AMU-pakke, siger han. 

Se kursuspakken på amukurs.dk eller herunder: 

Skaermbillede af kursuspakke. Link åbner pdf.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Thomas Jensen

Uddannelseskonsulent

Telefon

33 77 91 89

Mobil

20 31 97 90

E-mail

tje@iu.dk