AR i industrien
30 juni 2022

To nye kurser skal bane vejen for brug af AR i industrien

Mange kender sikkert VR-brillen, men den er snart ’so last year’. Det er tid til at introducere AR-brillen. Industriens Fællesudvalg har netop udviklet to nye kurser, der klæder industrien på til at bruge AR-teknologi.

AR står for augmentet reality og adskiller sig fra VR-brillen ved, at der ikke længere skabes et virtuelt rum. I stedet tages udgangspunkt i den virkelige verden, hvor du fx kan se den præcise vejledning til, hvordan du skal løse et problem, når du står med det i hånden. Brillen kan også fungere som logbog, da du i brillen kan registrere de forskellige kvalitets- og dokumentationskrav. Det gøres ved at sætte flueben via brillen, når en opgave er løst.

AR-brillen er et enestående værktøj for den grønne omstilling

Med den nye teknologi kan der kommunikeres med kolleger direkte i brillen, hvilket blandt andet er fordelagtigt i forhold til den grønne omstilling. Mange virksomheder i industrien har kolleger og kunder på tværs af landegrænser. I fremtiden bliver fysiske og omkostningstunge møder mindre betydningsfulde, da meget kan klares via AR og Teams. Helt konkret vil Teams være forbindelsen mellem de to brugere, mens AR-brillen giver det ekstra lag ovenpå virkeligheden, som den med AR-brillen oplever.

Vi er glade for, at vi kan hjælpe med, at AR-briller nu kan implementeres i industrien. Teknologien har været undervejs i lang tid. Covid-19 har dog givet teknologien medvind, da vi er blevet tvunget til at tænke og være mere digitale. Samtidig taler det ind i den grønne omstilling, hvor teknologien har nogle helt klare fordele, siger Mette Hyllested-Winge, chefkonsulent i Industriens Fællesudvalg.

Kom på kursus og lær at bruge AR-brillen i praksis

Industriens Fællesudvalg har derfor udviklet to kurser indenfor augmented reality, så industrien kan få udfoldet teknologien i praksis. Første kursus skal give introduktion til AR-brillen og giver en grundlæggende indsigt i, hvordan den bruges.

Det andet kursus er en revision af et eksisterende kursus, hvor der undervises i at bruge en e-SOP via AR-brillen. Kurset hedder ’Brug af AR-brille i forbindelse med e-SOP’. E-SOP står for Elektronisk Standard Operation Procedure og anvendes til udførelse af standardiserede arbejdsopgaver og processer i industriel produktion. Kurset giver indsigt i, hvordan e-SOP anvendes ved hjælp af AR-briller, samt hvordan det udførte arbejde med kvittering og indtastning af produktionsdata dokumenteres iført AR-briller.

Praktisk information

Begge kurser vil i første omgang blive udbudt af EUC-Lillebælt, som også huser Videncenter for Procesteknologi. Målgruppen er produktionsmedarbejdere, faglærte såvel som ufaglærte, som arbejder i højteknologiske virksomheder og virksomheder, der har filialer forskellige geografiske steder.

Du kan læse mere om de to kurser og tilmelde dig her:

Kursus 1 ’Anvendelse af AR-briller i produktionen’ strækker sig over en enkelt dag. Du kan læse mere om kurset HER

Kursus 2 ’Brug af AR-brille i forbindelse med E-SOP’ strækker sig over to dage. Du kan læse mere om kurset HER

Kontakt os gerne og hør nærmere

Louise Heiberg Lund

Sekretariatschef

Telefon

33 77 91 83

Mobil

42 57 12 57

E-mail

lhl@iu.dk