Uge 47 Det Digitale Kørekort
21 november 2023

AMU-pakke sikrer medarbejdere i industrien efterspurgte digitale kompetencer

Den digitale udvikling buldrer derudaf, og dermed også nye kompetencebehov til medarbejderne i industrien. 3F Industri og DI har derfor udviklet et digitalt kørekort, som består af fire AMU-kurser. Når medarbejderen har deltaget på de fire kurser og modtaget det digitale kørekort, er de godt klædt på til at håndtere teknologi og data i en industriel produktion.

Industriens Fællesudvalg har udviklet og samlet et digitalt kørekort i én AMU-pakke, da flere virksomheder efterspørger digitale kompetencer. Pakken er i forbindelse med industriens overenskomst kommet på Industriens Kompetenceudviklingsfonds (IKUF) positivliste for aftalt uddannelse, og virksomheder, der er omfattet af overenskomsten, kan dermed søge om støtte til kurserne.

- Vi er meget tilfredse med, at det digitale kørekort er kommet, og at vores medlemmer, via OK23-overenskomsten, får lettere adgang til kurserne i pakken, siger Pia Maul Andersen, formand for Industrien Fællesudvalg og næstformand i Industrigruppen i 3F.

Det er ikke alene 3F, som ser positivt på, at det nu er muligt at få det digitale kørekort via én samlet AMU-pakke – Dansk Industri deler begejstringen.

- Det er glædeligt, at virksomhederne kan få opkvalificeret deres medarbejderes digitale kompetencer, så vi kan komme i mål med den digitale udvikling i industrien, som også har en stor betydning for, at Danmark lykkes med den grønne omstilling, siger Mette Louise Pedersen, chefkonsulent i Dansk Industri.

Det digitale kørekort udbydes af en lang række erhvervsskoler og AMU-centre i Danmark heriblandt NEXT Uddannelse København, som oplever en stor efterspørgsel på digitale kompetencer. De er derfor glade for, at de kan udbyde kørekortet.

- Digitalisering i industrien er i stor vækst. Nye teknologier, arbejdsgange, udstyr og den grønne omstilling kræver nye kompetencer og færdigheder af medarbejderne i industrien, og med det digitale kørekort kan kursisterne opnå grundlæggende, konkret og brugbar viden, som fremtidens industri efterspørger, fortæller Christian Cremonesi-Knudsen, uddannelsesleder fra NEXT Uddannelse København.

Hvad kan medarbejderne med et digitalt kørekort?

Når en medarbejder har gennemført kurserne til det digitale kørekort, kan vedkommende arbejde med digitale værktøjer i produktionen. Gennem kurserne introduceres deltagerne til de nyeste digitale værktøjer og får viden om, hvordan ny teknologi kan indgå i produktionen. Det drejer sig fx om mulighederne for at bruge robotteknologi, kunstig intelligens, tablets, 3D print osv. I forløbet lærer deltagerne også at indsamle og arbejde med digitale data i produktionen. Det digitale kørekort består af følgende fire AMU-kurser:

  1. Digitalisering i produktionen 1
  2. Digitalisering i produktionen 2
  3. Anvendelse af produktionsdata
  4. Ny teknologi i produktionen

Du kan læse mere om hvert kursus og aktuelle hold via følgende LINK

Kontakt os gerne og hør nærmere

Louise Heiberg Lund

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 83

Mobil

42 57 12 57

E-mail

lhl@iu.dk