Uge 20 Andreas Mogensen Rumrejsen 2023
17 maj 2023

Ingen rumraket uden faglærte

Fire uddannelser i industrien er med i formidlingsprojektet Rumrejsen 2023.

Den danske astronaut Andreas Mogensen begynder til august et halvt års rumrejse. Han skal på mission til den internationale rumstation, ISS, og gennemføre 10 videnskabelige forsøg, bl.a. skal han forsøge at 3D-printe i stål i rummet.

I forlængelse af missionen følger formidlingsprojektet Rumrejsen 2023, der omfatter en masse aktiviteter på jorden, der bl.a. skal sætte fokus på uddannelser og jobs indenfor rumforskning og rumindustrien.

Formidlingsprojektet Rumrejsen 2023 omfatter unge under uddannelse inden for rumforskning og rumindustrien, herunder ikke mindst uddannelserne til industritekniker, elektronikfagtekniker, automatiktekniker såvel som smedeuddannelsen.

Andreas Mogensen bliver den første ikke-amerikanske astronaut, som skal være pilot på SpaceX fartøjet Dragon, og hans rumrejse vil vare et halvt år fra august.

H.K.H. Kronprinsen og Andreas Mogensen deltog mandag den 22. maj i et kick off-event i Industriens Hus, hvor også uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, adm. direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen og forbundsformand for Dansk Metal, Claus Jensen, deltog. 

Her på iu.dk vil vi løbende dække aktiviteter, der knytter sig til Rumrejsen 2023. 

Læs mere om formidlingsprojektet på Rumrejsen.dk

Læs mere om den danske forskning og teknologi på Huginn-missionen: https://ufm.dk/aktuelt/nyheder/2022/dansk-forskning-og-teknologiudvikling-pa-andreas-mogensens-mission

 

Kontakt os gerne og hør nærmere

Thea Wanning

Afdelingschef

Telefon

33 77 91 80

Mobil

51 60 00 75

E-mail

twa@iu.dk